Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

Samsung Katlanabilir Telefon Pazarını Ele Geçirdi

Katlanabilir telefonların kullanımı hızla artmaya devam ediyor. Samsung katlanabilir telefon pazarında açık ara lider konumda.

Samsung katlanabilir telefon söz konusu olduğunda önde gelen markalardan biri olmayı başarmıştı. Güney Koreli firma bu alanda çok iddialı olmaya tam gaz devam ediyor. Rakiplerine göz açtırmak istemeyen firma son verilere göre şirket şu anda bu pazara hakim durumda.

Araştırma firması Omdia, Samsung’un 2021’de katlanabilir akıllı telefon pazar payının yüzde 61’inden fazlasını oluşturduğunu doğruladı. Omdia ayrıca, piyasada bulunan en iyi 11 katlanabilir cihazdan 5 modelinin Samsung’a ait olduğunu bildiriyor.

Samsung Galaxy Z Flip 3, yaklaşık 4.6 milyon adet satışla en popüler katlanabilir telefon oldu. Bu, yalnızca 1,1 milyon orijinal Galaxy Z Flip satan Güney Koreli teknoloji devi için büyük bir başarı. Yeniliğin, satışların artmasına yardımcı olan orijinal akıllı telefondan 400 daha ucuza mal olduğunu belirtmekte fayda var.

Samsung katlanabilir telefon pazarını çoktan ele geçirdi!

Öte yandan şirket, Galaxy Z Fold 3’ün fiyatını da selefine kıyasla 200 dolar düşürerek, sevkiyatların 2020’de 700.000 adetten 2021’de 2,5 milyon adede yükselmesini sağladı. Galaxy Z Flip 3 ve Galaxy Z Fold 3 telefonların toplam sevkiyatı 7,1 milyon adet ve bu toplam katlanabilir telefon sayısının yüzde 61’inden fazlasını oluşturuyor. Samsung cihazlarının bu yıl küresel katlanabilir akıllı telefon pazarının %70’inden fazlasını oluşturabileceği tahmin ediliyor.

Huawei’nin de bu alanda faaliyet gösterdiğini belirtelim. Ancak Huawei ambargolardan dolayı Samsung’un pazar payını işgal edemedi. Apple’ın da 2023 yılında katlanabilir iPhone üreteceği söyleniyor. Samsung’un hükümdarlığı muhtemelen Apple’ın pazara girmesine kadar devam edecek. Eğer Samsung o zamana kadar maliyetleri düşürür ve 1.500 dolar bandına sabitleyebilirse Apple’ın bile işi çok zorlaşır.

Samsung katlanabilir telefon

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu