Akıllı TelefonGüncel Teknoloji HaberleriHarmonyOSHuawei

Huawei 5G Destekli Bir Telefon Geliştiriyor

2019’dan bu yana ambargo altında olan Huawei, 5G destekli bir akıllı telefon geliştiriyor. Merak edilen telefonun çıkış yapıp yapmayacağı.

Bir zamanlar 5G teknolojisinde lider olan Huawei, artık yeni nesil bağlantı teknolojisini telefonlarına dahil edemiyor. Marka, 2019’dan bu yana devam eden ambargolar nedeniyle yalnızca 4G yongaları kullanmakla sınırlandırıldı. Ancak son raporlar, şirketin 5G’li bir akıllı telefon üzerinde çalıştığını gösteriyor. Geliştirilen telefonun sızan bir görüntüsü Huawei P40 Pro modelini anımsatıyor.

ABD hükümeti tarafından uygulanan ticaret yasağı nedeniyle Huawei’nin 5G teknolojisini ve Google hizmetlerini kullanması kısıtlandı. Şirket bu nedenle son birkaç yılda Qualcomm’un 4G yonga setlerini kullanmak zorunda kaldı.

5G Destekli Huawei Telefon Göründü

Huawei bir yandan bunları yaşarken, diğer taraftan 5G’yi destekleyen telefonları perde arkasında geliştirmeye devam etti. Ancak bu telefonların hiçbiri üretim aşamasına geçemedi. Çinli bir kaynak şirketin şu anda test aşamasında olan yeni bir 5G cihaza sahip olduğunu aktardı.

Çok fazla detay paylaşılmamış olsa da raporlar, akıllı telefonun tasarımsal olarak amiral gemisi Huawei P40 Pro ile benzerlik taşıyacağına işaret ediyor. 

Şu anda test edilen modelin gerçekten piyasaya çıkıp çıkmayacağı belli değil. Bununla birlikte, Huawei’nin yakında 5G bağlantısını telefonlarına dahil etmek için bir çözüm bulacağına dair umut var.

Huawei’in bir süredir bazı amiral gemisi telefonlar için 5G destekli kılıflar sunduğu biliniyor. Ancak bu kılıflar şu ana kadar sadece Çin pazarına yönelik oldu. Sonuç olarak 5G ile birlikte mobil pazarda büyük bir rekabete şahit oluyor. Huawei’in devam eden kısıtlamalara rağmen 5G desteğini mobil cihazlara sunacağı gerçekten de merak konusu.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu