Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Android 12.1 ile Gelecek Yenilikler Belli Oldu!

Google daha Android 12’yi yayınlamamışken bugün Android 12.1 güncellemesi ile gelecek yenilikler belli oldu. İşte çok sevilecek o özellikler.

Google’ın Ekim ayındaki Google Pixel 6 etkinliği sonrası Android 12’nin nihai sürümünü yayınlaması bekleniyor. İlk olarak Pixel modellerine gelecek olan bu güncelleme 2022’nin ilk çeyreğinde diğer Android telefonlar ile de buluşacak. Ancak konumuz şimdi Android 12 değil. Google görünüşe göre Android 13 yerine Android 12.1 sürümü üzerine yoğunlaşacak.

Aslında bu bunu ilk olarak bir hafta önce sizlere aktarmıştık. Ancak bugün yeni güncelleme ile ilgili olarak daha fazla bilgi ortaya çıktı. Google’a göre; büyük ekranlı katlanabilir telefonlarda sistemi ve arayüzü geliştirmek için muhtemelen Android 12.1’e ihtiyaç var. Muhtemelen Google da bu güncellemesi ile kendi katlanabilir telefonu olacak olan Pixel Fold’u tanıtacak. Ancak bu tanıtım muhtemelen bu yıl olmayacak. 2022 yılında tanıtılacağını düşündüğümüz Pixel Fold için Google şimdiden işletim sistemini hazır etmek istiyor.

Android 12.1 ile gelecek yenilikler belli olmaya başladı

Peki Android 12.1’de ne gibi yenilikler olacak? XDA geliştiricileri bir dizi yeni özellik ve değişiklik keşfetti. Örneğin, boyutu ayarlanabilen bir kilit ekranı, kilit ekranını ikiye bölen bir görev çubuğu, yeniden tasarlanmış bir görev çubuğu, tek elle daha kolay giriş için yana kaydırılan kilit çubuğundaki pin kodu giriş alanı, hızlı ayarların aynı anda görüntülenmesi panel ve bildirimler, geliştirilmiş bir bölünmüş ekran işlevi ve açılır bildirimi bölünmüş ekran modunda hemen tam teşekküllü bir uygulamaya sürükleme yeteneği gibi özellikler yeni sürümde yer alacak.

Android 12.1

Katlanabilir telefonların en büyük eksikliği bu özelliklerin saf bir API tarafından desteklenmemesiydi. Google popülaritesi sürekli artan katlanabilir telefonlara daha fazla sessiz kalamadı ve özellikleri direkt olarak sunma kararı alacak diyebiliriz. Bu güncelleme ile piyasadaki katlanabilir telefonların daha akıcı bir deneyim sunacağı ortada. Umarız Ekim’deki etkinlikte yeni Android sürümü hakkında daha fazla detay paylaşılır.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu