AppleBilgisayar

M2 ve M2 Pro İşlemcili Yeni Mac mini

Apple, M2 ve M2 Pro ile her zamankinden daha güçlü, yetenekli ve çok yönlü hale gelen yeni Mac mini’yi tanıttı

Apple dün akşam saatlerinde M2 ve M2 Pro işlemcileri ile daha da güçlü olan Mac mini’yi piyasaya sürdüğünü duyurdu. Bu işlemci ile Apple’ın daha önce sadece MacBook Air modellerinde kullanmış olduğu işlemci ile aynı olan giriş seviyesi M1 işlemcisi ile sunulan Mac Mini’ye ilk kez profesyonel düzeyde performans sunacak işlemciler ile geliyor.

Apple tarafından yapılan açıklamaya baktığımızda Mac mini çok çeşitli bağlantı noktalarıyla geniş bağlantı seçenekleri ile birlikte geliyor. İki adet Thunderbolt 4 bağlantı noktası bulunan M2 modeli iki ekranı, dört adet Thunderbolt 4 bağlantı noktasına sahip M2 Pro modeli üç ekranı destekliyor. Bu model ayrıca 8K ekranı destekleyen ilk Mac modeli olma özelliğini de taşıyor. Her iki modelde de iki adet USB-A bağlantı noktası, bir adet HDMI bağlantı noktası, 10 GB seçeneği sunan bir adet Gigabit Ethernet bağlantı noktası ve gelişmiş bir kulaklık jakı bulunuyor. Ayrıca kablosuz bağlantıları daha da hızlı hale getirebilmek için en yeni Wi-Fi 6E ve Bluetooth 5.3 teknolojisi ile geliyor.

Mac mini Arka Tasarım

Apple’ın daha güçlü işlemcilerinden birisi olan M2 Max yonga seti şu anda sadece MacBook Pro dizüstü bilgisayarlarında sunuluyor. Apple en son 2020 yılında Mac mini’yi yenilemişti ancak M1 Pro ve M1 Pro Max işlemcileri 2021 yılının sonlarında piyasaya çıktığından teknik özelliklerini güncellememişti. M2 işlemcisi ilk olarak Haziran 2022 tarihinde MacBook Air ve 13 inç MacBook Pro dizüstü bilgisayarlarında kullanıcılara sunulmuştu. Ardından iPad Pro’ya da bu işlemci eklenmişti. Şimdi ise ilk kez bir masaüstü cihazı için bu işlemci kullanılıyor.

Yeni Mac mini Fiyatlandırılması ve Bulunabilirliği

Mac mini
  • 8 Çekirdekli CPU + 10 Çekirdekli GPU + 8 GB Birleşik Bellek + 256 GB SSD Depolama + M2 işlemci: 14.499 Türk Lirası
  • 8 Çekirdekli CPU + 10 Çekirdekli GPU + 8 GB Birleşik Bellek + 512 GB SSD Depolama + M2 işlemci: 19.499 Türk Lirası
  • 10 Çekirdekli CPU + 16 Çekirdekli GPU + 16 GB Birleşik Bellek + 512 GB SSD Depolama + M2 Pro işlemci: 31.999 Türk Lirası

Ufak bir hatırlatma yapmak gerekirse bu özellikler kullanım ihtiyacına göre kişileştirilebiliyor. Üstte bulunan fiyatlar Mac mini’lerin temel fiyatlandırılmasıdır. Ekstra özellik eklemek isterseniz fiyatlarda değişiklikler olacaktır.

M2 ve M2 Pro çipli yeni Mac miniler 17 Ocak tarihinden itibaren apple.com/tr/store sayfasından ve Apple Store uygulamasından sipariş edilebilir olacak. Yeni modeller 24 Ocak Salı gününden itibaren müşterilere gönderilecek ve belirli Apple Store’lar ile Apple Yetkili Satıcılarında satışa sunulmaya başlayacak.

İlginizi Çekebilir: iPhone 14 Serisi Türkiye Fiyatları Zamlandı

Öğrencilere özel olarakta M2 işlemcili modeller 12.079 Türk Lirasından, M2 Pro işlemcili modellerde 29.539 Türk Lirasından başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu