Akıllı TelefonAndroidAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiOSiPhoneMobirollerSamsungTeknoloji

Samsung ve Apple Çin fabrikaları kapatılıyor

Bugün yapılan bir açıklamaya göre Çin’de Foxconn, Samsung ve Johnson & Johnson fabrikaları kapatılacak. Samsung ve Apple üretimleri de böylece duracak…

Corona virüsü adı ile bilinen virüs bugüne kadar 81 kişiyi feci şekilde öldürdü ve bugün halen 2.750 kişi bu virüsten etkilenerek karantina altında. Tam 30.000 kişinin müşahede altında olduğu belirtilirken Çin Hükumeti her gün daha keskin kararlar almak durumunda kalıyor. Açıkçasını söylemek gerekirse Çin’e girişler ve çıkışlar çok daha  iyi bir şekilde kontrol edilmeli. Çin Hükumeti’nin bugün yaptığı açıklamaya göre Samsung ve Apple üretim tesisleri geçici bir süre için üretimi durduracak.

Gelen bilgilere göre birkaç şehrin karantinaya alınmasından sonra Foxconn, Samsung ve Johnson & Johnson fabrikaları da kapatılacak. Bunun önümüzdeki sürece nasıl yansıyacağı oldukça merak ediliyor. Bildiğiniz üzere Foxconn’da tam 1 milyon kişi çalışıyor ve bu kadar kalabalık yerlerde virüs kontrolü de sanitasyon da oldukça zor.

Foxconn Apple
Foxconn Apple

Ortaya çıkan bilgilere göre bir haftalık bir kapanma bekleniyor ama virüs bu hızla yayılırsa bunun daha da uzayabileceğinden şimdiden bahsedilmeye başlandı. Bu sürecin sonunda ne olacak bilemiyoruz ama insanlar acı içinde bu virüs ile ölüyor. Şirketlerin borsa değerlerinin bu süre içinde düşebileceği de gelen bilgiler arasında.

Süreç nasıl devam edecek bilemiyoruz ama bu virüsün ülkemizde de görülmesinden ciddi anlamda korkuyoruz. Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Aşağıdaki alanda yorumlarınızı bekliyoruz…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu