Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiOSiPhoneMobirollerTeknoloji

iPhone 9 tanıtım tarihi belli oldu! Koronavirüs’e rağmen

Apple severlerin heyecanla beklediği ve iPhone SE2 adıyla da andıkları iPhone 9 tanıtım tarihi ortaya çıktı. Peki telefon bize ne sunacak?

Mobil pazar büyük bir sıkıntı içinde ve üretim tarafı tamamen durmuş durumda. Üreticiler Çin dışında farklı fabrikalarda telefon üretme hesapları yapmaya başlamışken bu durum yeni tanıtılacak telefonların daha sonra tanıtılmasına da sebep verebilir. Bu sorun ile ciddi anlamda mücadele ede Apple yeni telefonu iPhone 9 tanıtım ile karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.

İsim oldukça ilginç zira Apple iPhone 8 serisinden sonra onuncu yıl muhabbetine “9” rakamını atlamıştı. Bugün iPhone 11 isminin olduğu bir yerde iPhone 11 SE adında bir telefon tanıtmak yerine iPhone 9 isminin oldukça tuhaf kaçtığını da belirtmek gerekiyor.

iPhone-9-SE2

Apple’ın 31 Mart tarihinde Spring Forward etkinliği gibi bir etkinlik yapacağı söyleniyor ve bu etkinlikte de iPad Pro ve Macbook tanıtımı yapması bekleniyor. Bu etkinliğin gizli yıldızı ise iPhone 9 olacak. iPhone 8 tasarımına oldukça benzeyen ama donanım tarafında iPhone 11 gibi bir donanım sunacak olan yeni nesil iPhone fiyatının ise 400 dolar seviyesinde olacağı söylense de iPhone 11‘in 700 dolar olduğu bir ortamda bu telefonun fiyatının 500 dolarları zorlayacağını düşünüyoruz.

Stok sorunu yaşamamak için Apple‘ın büyük önlemler aldığı ve Foxconn‘u ayağa kaldırdığı da belirtiliyor. Bakalım yeni nesil iPhone 9 bize ne sunacak?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu