Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiOSiPhoneMobirollerTeknoloji

iPhone 12 şarj aleti yok ama telefon fiyatına şarj aleti satışta

iPhone 12 şarj aleti kutu içine artık konmuyor. Bu da sektörün ilginç ürünler ortaya koymasına sebep olacak gibi görünüyor.

Apple, farklı olmak adına birçok şey yapmaktadır. Örneğin işletim sistemi kapalı bir işletim sistemdir. Şarj girişi sadece kendine özgü bir şarj girişidir. Çözünürlükleri kendine özgüdür. Bununla birlikte bu yıl yeni bir ilke daha imza attı ve telefonun içinden kulaklık, şarj aleti ve data kablosunu da çıkarttı. Daha önce bildiğiniz üzere Android üreticilerinin kulaklıkları kutulardan çıkarttığına şahit olmuştuk ama şarj aleti ve data kablosu da bir ilk oldu. iPhone 12 şarj aleti ve kablosu kutu içinden çıkartıldı ama bu da başka bir şeye sebep oldu.

Apple, lansmanda Belkin ile birlikte ürün geliştirdiklerini ve üçlü şarjın artık mümkün olabileceğini duyurdu. Geçtiğimiz yıl AirPower adı verilen bir ürün tanıtılmıştı ama hayata geçirilememişti. Bugün ise bu fantezinin gerçekleştiğini gördük. Artık yeni ürün ile hem saatinizi, hem kulaklığınızı hem de telefonunuzu şarj edebileceksiniz.

Bu ürünün fiyatının 150 dolar olduğunu belirtelim. Ülkemizde vergilendirmeler ile birlikte bu üçlü şarj aletini 2.000 TL üzerinde bir fiyata ancak satın alabiliriz. Bu fiyata da ülkemizde iyi diyebileceğimiz (realme C11, General Mobile GM 20 vb) telefonlar olduğunu belirtelim. Bununla birlikte bir de aracınızın havalandırma deliğine koyabileceğiniz mıknatıslı bir ürün daha tanıtıldı. Bu da powerbank gibi çalışıyor ve 40 dolara satılıyor. Daha çok telefon tutmak için geliştirilmiş bir ürün gibi duruyor.

Görünen o ki; telefon içinden şarj aleti çıkmaması bu noktada üçüncü parti ürün geliştiricilerin de özgür ürünler ortaya koyabilmesine sebep olacak. Belki de Apple doğru yapıyordur…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu