Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsung

Galaxy A13 ve A23, Samsung İçin Yeni Bir Dönem Başlatabilir

Galaxy A13 ve A23, mayıs ayından sonra Samsung değil de farklı bir üreticiye ait ekran panelleriyle piyasaya sürülecek. İşte detaylar…

Samsung geçen ay Galaxy A13 ve A23 modellerini küresel çapta piyasaya sürdü. Her iki telefon Samsung üretimi panellerle geliyor, fakat bu durum yakında değişebilir. Hatta bu sözünü ettiğimiz gelişme Samsung’un ilerleyen dönemde radikal bir plan değişikliğine gitmesine neden olabilir.

Güney Kore’de yayın yapan BusinessKorea sitesinin raporuna göre, Çinli ekran üreticisi BOE, Mayıs 2022’den itibaren Galaxy A13 ve A23 serisi akıllı telefonlardaki ekranları sağlayacak. Samsung böylece ilk kez farklı bir üreticiden ekran tedariki sağlamış olacak.

Galaxy A13 and Galaxy A23

Fakat hepsi bu değil. Samsung giriş seviyesi modellerin yanında BOE ile amiral gemisi telefonlara ekran panelleri üretmesini de öneriyor. Güney Koreli teknoloji devi halihazırda üst segment telefonlarında son teknoloji LTPO tabanlı OLED panellere yer veriyor. Samsung, Çinli ekran üreticisi BOE’nin bu standartları karşılaması için şirketin testlerini bekleyecek ve kalite gereksinimleri karşılayıp karşılamadığına bakacak. Yapılacak anlaşma tamamen buna bağlı olacak.

Bildiğimiz gibi, Samsung şu anda katlanabilir ekran panellerinin ana tedarikçisi konumunda. Samsung, OLED ve LCD ekran üretiminin bir kısmını BOE’den sağlayarak katlanabilir ekran panel üretiminin kapasitesini artırmayı hedefliyor olabilir. Katlanabilir telefon konusuna gelince; yaz döneminde Galaxy Z Fold 4 ve Galaxy Z Flip 4’ün duyurusu gerçekleşecek. Ek olarak Google Pixel NotePad katlanabilir telefon için de ekranın Samsung’dan tedarik edileceği gelen bilgiler arasında.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu