Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiPhone

Apple iPhone satışlarını açıkladı! Apple kaç iPhone sattı? Gelirler düştü mü?

Apple iPhone satışlarına açıklık getirdi. Yayımlanan rapor ilk kez iPhone 8 ve iPhone X satışları hakkında bilgi veriyor. Rapora göre Apple, 2017 yılı dördüncü çeyrek döneminde (tatil dönemi) 77.3 milyon iPhone  satışı gerçekleştirdi. Bir önceki yılın tatil mevsimi ile karşılaştırıldığında satışların ilk kez düşüş yaşadığı gözleniyor. Düşüş %1.15 seviyesinde ve beklenen bir gelişme olduğunun altını çizmekte yarar var. Özellikle iPhone seçeneklerinin artması ve pazarın doygunluğa ulaşması nedeniyle satışlarda bir miktar düşüş bekleniyordu.

Apple iPhone satışları düştü, ancak gelir yükselişte

 iPhone satışlarında düşüş yaşanmış olsa da, iPhone X’un yüksek fiyatı nedeniyle Apple %13 daha fazla gelir elde etmeyi başardı. Çeyrek sürecinde Apple 88.3 milyar dolar gelir elde ederken, bu para içerisinde 20 milyar doların net kâr olduğu açıklandı.

Geride bırakılan çeyrekte Apple 13.2 milyon iPad tablet satmayı başardı. Geçen yıl aynı dönem ise 13 milyon tablet satmıştı. Mac bilgisayar satışlarında düşüş söz konusu. 2016 dördüncü çeyreğinde 5.4 milyon adet satılırken, bu rakam geride bıraktığımız çeyrekte 5.1 milyon adete geriledi. Apple ayrıca ocak ayında tüm dünyada 1.3 milyar aktif cihaz sayısına ulaştığını bildirdi.

2017 yılı dördüncü çeyrek dönemine baktığımızda şaşırtıcı olan gelişmelerden birinin Apple’ın 1.000 $ fiyatlı iPhone X’i satmayı başarmış olması gösterilebilir. Kasım ayında satışa sunulan iPhone X her hafta Apple’ın en çok satan ürünü olmayı başardı. Şirketin henüz söylentilere konu olan 2018 yılı ürün yol haritasına bakıldığında iPhone X benzeri (ekran çentiği) üç telefonun hazırlandığı iddia ediliyor.

 

https://www.teknoburada.net/galeriler/dunyanin-en-buyuk-telefon-pazarinda-rekabet-kizisiyor/

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu