Güncel Teknoloji HaberleriMobirollerOyun HaberleriOyun KonsoluTeknoloji

Pokemon Brilliant Diamond İncelemesi – Efsane Yeni Haliyle Karşımızda

Pokemon serisinin popülerlik açısından ilk üçe girecek olan Diamond & Pearl efsanesi geri döndü. Pokemon Brilliant Diamond adı gibi parlıyor.

Nintendo DS döneminde çıkışını gerçekleştiren Pokemon Diamond & Pearl serisi kısa süre içerisinde beğenileri toplamayı başarmıştı. 2007 yılında çıkan bu oyun Pokemon oyunları arasında çoğu kişinin ilk üçüne girerek başarısını taçlandırmıştı. Nintendo şimdi de Nintendo Switch kullanıcılarının karşısına Pokemon Brilliant Diamond ile çıkıyor. Remake olarak isimlendirebileceğimiz yeni oyun teknolojinin nimetlerinden fazlasıyla yararlanıyor. Şimdi böyle dedik diye birçok kişi bize yüklenebilir. Ancak Nintendo ve Pokemon’un belirli bir çizgisi var.

Bu çizgi doğrultuda çok moderne kaçmadan oyunlar geliştiriliyor. Bu tarzı genellikle biz gibi eski oyuncular seviyor. Ancak yeniden elden geçirilen Brilliant Diamond bu sefer daha fazla kitleye hitap etmeyi amaçlıyor. Önceki Pokémon oyunlarında olduğu gibi, Diamond ve Pearl de genç bir Pokémon antrenörünün maceralarını, Pokémonları eğitirken ve savaşırken, aynı zamanda bir suç örgütünün planlarını engellerken onların maceralarını anlatıyor. Peki, bu Remake sürümünün ana oyundan farkı ne?

Pokemon Brilliant Diamond İncelemesi

Oyun genel olarak, grafik stili olarak Pokémon Sword and Shield ile karşılaştırıldığında çok farklı bir yol izliyor. Kamera, orijinal Diamond ve Pearl’e benzer şekilde çoğunlukla yukarıdan aşağıya bir görüş açısına dönüyor. Oyuncu ve NPC’ler, dünya üzerinde chibi oranlarında, ancak savaşta normal oranlarda görünüyor..Orijinallerde olduğu gibi, oyunlar yalnızca ilk dört nesilden Pokémon’u içeriyor. Bu nedenle oyunlar toplam 493 Pokémon yer alıyor. Yeni oyunda bizi bir takım yenilikler de karşılıyor.

Ana oyundaki yeraltı, bu sürümde daha da büyüyor. Oyunun belki de en keyifli olan yeraltı bölümleri ana oyuna göre daha büyük bir haritaya sahip. Amity Square artık bir tane yerine altı taneye kadar yürüyen Pokémon’u destekliyor. Sadece “sevimli” Pokémon’un yürüyebileceği sınırlamasını koruyor. Ancak Platinum’da olduğu gibi, başlangıçlar ve evrimler de dahil ediliyor. Bu oyunda Eevee ve evrimleri de destekleniyor.

Nintendo Switch için yeni formül

Oyuncu ayrıca ekran görüntüleri için poz verebilir ve bunları Nintendo Switch’in Albümüne kaydedebiliyor.  Nintendo Switch’in bir alt ekranının olmamasından dolayı, Pokétch artık ekranda yer almıyor. Bu bölüm, ekranın sağ üst köşesine konumlandırılabiliyor. Üç farklı görüntüleme yöntemine sahip olan bu bölümde R düğmesi kullanılarak geçiş yapabiliyorsunuz. Büyütülmüş ekranı kullanırken Pokétch’i kontrol etmek için dokunmatik ekran veya işaretçi imleci kullanılabiliyorsunuz.

HM’ler oyundan kaldırılıyor. Bunun yerine, Pokétch’in yeni bir “Hidden Moves” uygulaması yer alıyor ve oyuncunun orijinal oyunun HM’lerine karşılık gelen saha hareketlerini gerçekleştirmek için vahşi Pokémon’u çağırmasına izin veriyor.

Brilliant Diamond, Sword and Shield arasındaki tüm Pokémon için kullanılan minyatür spritelar artık farklı bir görünüme sahip. Yani artık piksel piksel görünmüyor. Türleri temsil eden simgeler çok sayıda değişikliğe uğruyor. Örneğin, Normal tip için düz daire simgesi artık Bidoof’un kulaklarına benzeyen iki çıkıntıyı gösteriyor.

Brilliant Diamond’da DS Sounds adı verilen bir özellik yer alıyor. Bu özellik ile oyunun müzik ve efektlerini orijinal oyun ile değiştirebiliyorsunuz. Bu özellik ilk başta açık olarak gelmiyor. Oyuncu Hall of Fame’e girdikten sonra Game Freak’in Valor Lakefront’taki evinde görünen bir gitarist olan Sound Designer’dan elde edebiliyorsunuz.

Brilliant Diamond’da ilginç bir şekilde Pokémon Platinum’dan özellikler ekleniyor. Bu özellikler genellikle Pokemon’ların statları ve eğitimleri ile ilgili. Brilliant Diamond yeni nesillerden de esinleniyor. Oyuna Fairy  Steel, Ghost ve Dark türü ekleniyor.

Oyunda; Let’s Go, Pikachu’daki gibi! ve Let’s Go, Eevee!’de gördüğümüz Pokemon ile gezme özelliği de bulunuyor. Pokémon’lar farklı hızlarda yürüyor ve yürüyen Pokémon’larıyla doğrudan etkileşime girebiliyorsunuz.

Oyunun başında, oyuncu farklı cilt tonlarına ve saç rengine sahip sekiz farklı görünüm arasından seçim yapabiliyorsunuz. Karakterinizi oynadıkça kazanacağınız paralar ile özelleştirmek de mümkün. Yani oyun hem özünü koruyor hem de 3DS dönemindeki sevilen özellikleri başarılı bir şekilde harmanlıyor.

Pokemon Brilliant Diamond’ı genel olarak değerlendirecek olursak, Pokemon tutkunlarını fazlasıyla tatmin edeceğini söyleyebiliriz. Ancak yazının başında da belirttiğimiz gibi oyundan AAA kalitesinde grafik beklemek çok yanlış olur. Yine de grafiklerin tadında olduğunu ve Battle animasyonlarının tatmin edici olduğunu belirtelim.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu