Akıllı TelefonGüncel Teknoloji HaberleriHarmonyOSHuawei

Huawei nova 12 Serisi ile Neler Değişti?

Huawei nova 12 serisi ile neler değişti? Markanın uzun zamandır kilitlerini kırmasını beklediğimiz farklar söz konusu.


Huawei nova 12 serisi iddialı özellikleriyle tanıtılmıştı. Kullanıcılar tarafından merakla beklenen değişiklikler, nova 12 serisi ile sunuldu. Peki yeni serinin bir öncekine göre farkları neler? Gelin bakalım.

İşlemci

Bu konuda en büyük fark işlemci. Çünkü yaklaşık 3 seridir Snapdragon 778G işlemcisini kullanan marka, Huawei nova 12 serisi ile büyük bir adım attı ve çok özlenen Kirin işlemciler geri döndü. Burada modele göre işlemci farkı söz konusu fakat en üstte Kirin 9000sL işlemcisini görüyoruz. Bu işlemci nova 12 Ultra modelinde kullanılıyor, Pro ve standart modelde ise Kirin 8000 işlemcisini görebilmek mümkün. Bu işlemciler 5G destekli ve bu konudaki tüm ambargolar aşıldı. Biliyorsunuz marka Qualcomm’un işlemci stoklarını kullanabilse de talep ettikleri işlemcilerin 4G kısıtlı olması zorunluydu.

Serinin en düşük modeli olan nova 12 Lite ise halen Snapdragon 778G işlemcisini kullanıyor, yüksek ihtimalle marka elindeki Snapdragon işlemci stoğunu eritmek için böyle bir modeli de piyasaya sürdü.

Kamera

Kamera tarafında ise Huawei eli bol davranıyor ve nova 9 serisinden süregelen RYYB kamera yapısını burada sürdürüyor. Değişebilecek çok bir şey yok çünkü zaten nova serisinin kamera sistemi amiral gemilerinde kullanılan algoritmayı ve optikleri baz alıyor. Geçtiğimiz nova 11 serisiyle hayatımıza giren değişken diyafram (bu özellik sadece Ultra modelinde vardı ve ülkemizde satılmadı), artık Pro modelinde de mevcut. Bu sistemle birlikte f/1.4 değerinden f/4.0 değerine kadar değişken diyafram kullanılabilecek.

Yardımcı kameralarda ise bir değişiklik göremiyoruz. 8 MP değerindeki f/2.2 diyafram açıklığına sahip geniş açı kamerası, siz isterseniz makro kamera görevi de görebiliyor. Bu durumda en az 2cm’lik bir nesne uzaklığından makro çekim yapmanız gerekiyor.

Huawei nova 12 serisi bize Huawei’nin amiral gemisi cihazlara özgü XMAGE altyapısını yine sunmuyor fakat amacı amiral gemisi olmayan bir seri için bunların normal sayılabileceğini söylemek mümkün.

Ön kameraya gelecek olursak bizleri nova 10 Pro ile karşılayan çift ön kamerayı görüyoruz. Buradaki en net fark artık OmniVision OV60A modelinin ön tarafta kullanılması. Görüntü kalitesi açısından aşırı iddialı olan sensöre Huawei’nin gelişmiş algoritmaları eşlik ediyor. Ön tarafta 2x optik, 5x dijital yakınlaştırma da sunuluyor.

Standart ve Lite model ise tek ön kamerayla sınırlandırılmış durumda. Daha iyi bir ön kamera performansı isteyen kullanıcıların Pro veya Ultra modellerine bakması gerekecek.

Tasarım

Aşağıda görebileceğiniz üzere nova 11 Pro (sol) ve nova 12 Pro (sağ) modellerinin tasarım detayları gözler önüne seriliyor. Buradaki tasarım değişikliğinin yorumlaması size kalmış ancak nova 12 Pro’nun biraz daha hırçın bir tasarıma sahip olduğunu söylemek mümkün.

Huawei nova 12 Serisi
Huawei nova 12 Serisi

Tasarımdaki en göze çarpan detay ön kameranın sola değil ekranın tam ortasına konumlandırılması. Burada Mate 60 serisinde olduğu gibi çentiğin kapatılabilme imkanı varsa çoğu kullanıcının hoşuna gideceğini düşünüyoruz.

Şarj ve Pil

Şarj hızı konusunda artık çok daha iyi gelişmeler var. En baz modelde de 100W değerinde aşırı hızlı bir şarj hızını görebiliyoruz. Tabii ki burada Huawei yapması gerekeni yapıyor ve adaptörü kutudan eksik etmiyor. Model fark etmeden bu durum geçerli.

Tüm modeller, 100W SüperŞarj’a eşlik eden 4600mAh kapasiteli bataryayla geliyor. Kullanıcılar dilerse şarj animasyonuna uzun basılı tutarak TurboŞarj’ı aktif edebilecek.

En düşük model olan nova 12 Lite ise 66W SüperŞarj’a ve 4500mAh kapasiteli bir bataryaya sahip. SüperŞarj durumu bu model için de geçerli.

Ekran

Buradaki asıl farklardan biri ise ekran. Huawei, ilk defa bir nova serisi cihazda bu kadar özellik dolu bir ekranı kullanıyor. Burada sadece Ultra ve Pro modellerinde geçerli olmak üzere 6.76” AMOLED LTPO 10 bit ve 2160Hz PWM karartmaya sahip son derece kaliteli ekranları görüyoruz. Ekranlar 120Hz yenileme hızına sahip. İki model de Huawei’nin çok sağlam diyerek nitelendirdiği Kunlun Glass teknolojisiyle korunuyor.

Standart modelse ise 6.7” boyutunda AMOLED 120Hz ve 1400Hz PWM karartmaya sahip bir ekran kullanılıyor. Burada 10 bit desteğini görmüyoruz ve diğer modellerden farklı olarak daha köşeli bir tasarım bulunuyor. Aynı şekilde serinin en erişilebilir modeli olan nova 12 Lite da bu ekranı kullanıyor.

Bellek/Depolama

Bu tarafta ise muazzam değişiklikler yok fakat bahsetmeden geçemeyiz. En düşük modelden (Lite) başlamak üzere 8+256 GB, en üst modele (Ultra) 12 GB+1 TB konfigürasyonlarıyla çeşitler sunulmuş. Belirtmeden geçmeyelim, 1 TB depolama sadece Ultra modeline özgü kalacak. Tam konfigürasyonlar aşağıda mevcut:

Model RAM Depolama
nova 12 Lite 8 GB 256/512 GB
nova 12 8 GB 256/512 GB
nova 12 Pro 12 GB 256/512 GB
nova 12 Pro 12 GB 512 GB/1 TB

 

Bu yeni seri, şüphesiz Huawei’nin tam geri dönüşünü güçlendirecek. Sırada P70 serisini görmek kaldı.

 

 

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu