Akıllı TelefonGüncel Teknoloji HaberleriRedmiXiaomi

Redmi 300W Hızlı Şarj İçin Hazır Görünüyor


Yeni bir sızıntıya göre Redmi 300W hızlı şarj desteği için seri üretime geçmeye hazır. Yeni telefonlar ışık hızında şarj olacak.

Xiaomi ve realme, akıllı telefonların şarj olma süreleri konusunda diğer rakipleriyle aradaki farkı açmaya devam ediyor. realme kısa süre önce 240W hızlı şarj desteğine sahip realme GT Neo 5 modelini görücüye çıkarırken, gelen bilgiler Redmi’nin buna çok yakında 300W ile yanıt vereceği yönünde. Popüler sızıntı kaynağı Digital Chat Station’a göre, Xiaomi’nin bir akıllı telefonu sadece beş dakikada tamamen şarj edebilen 300W süper hızlı şarj teknolojisini seri üretmeyi planladığını bildirdi. 300W hızlı şarj desteği ilk olarak bir Redmi akıllı telefonda yer bulacak.

Şirket kısa bir süre önce Redmi Note 12 Pro+’ın 300 watt ile şarj edildiğini gösteren bir video yayınladı ve teknolojinin yakın gelecekte seri üretim modellere uygulanacağı görülüyor.

Redmi Note 12 Pro+ değiştirilmiş versiyonunda 4100 mAh büyüklüğündeki pil sadece 2 dakikada yüzde 50 kapasiteye ulaştı. Telefonun pilinin tamamen şarj olması ise sadece beş dakika sürdü. Teknoloji, 300W seviyesine yakın olan 290W’lık bir tepe güce ulaşabiliyor.

Redmi 300W süper hızlı şarj teknolojisi, şarj cihazından telefonun şarj mimarisine ve bataryaya kadar yenilikçi bir tasarımın ve yeni malzemelerin bir sonucu olarak ortaya çıkyı. Şarj cihazı, Xiaomi’nin önceki 210 W şarj cihazıyla aynı boyutu korurken, güç kısmında %43 artışla 2,31 W/cm³ güç yoğunluğuna ulaşan dördüncü nesil entegre GaN (galyum nitrür) çözümünü kullanılıyor.

Şarj mimarisi, maksimum %98 dönüştürme verimliliğine sahip özelleştirilmiş bir 6:2 şarj pompası çipi içeriyor. Bu, şarj giriş yolundaki büyük akım ısıtma sorununu çözer ve kaynaktan şarj sıcaklığı artışını azaltır. 

Redmi 300W süper hızlı şarj teknolojisi, hızlı şarj teknolojisinde bir dönüm noktasıdır ve akıllı telefonları kullanma şeklimizi değiştirebilir. Bir akıllı telefonu yalnızca beş dakikada tamamen şarj olmasıyla kullanıcılar artık hareket halindeyken pilin bitmesi konusunda endişelenmek zorunda kalmayacak. Bu teknolojinin, dizüstü bilgisayarlar ve elektrikli araçlar gibi diğer cihazlar için de etkileri olabilir.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu