Elektrikli Araç Markaları Çoğalıyor: Hozon Türkiye Topraklarında!
Çinli Hozon, Türkiye Distribütörlüğüne GRS Automobility(Gürses Oto) ile giriş yaptı. İlk olarak kompakt SUV NETA U giriş yapacak.

Çin’de uygun fiyatlı araçlarıyla popüler olan Hozon, Türkiye topraklarına ilk araç gemisini yolladı. Resmi olarak GRS Automobility (Gürses Oto) güvencesiyle ülkemize giriş yapan firma, ilk olarak kompakt SUV Neta U modeliyle yollarda boy gösterecek.
Hozon, Artık Türkiye Yollarında
Hozon markasının SUV Neta U modeli Çin’de 16 bin dolara satılıyor. Ülkemize gelen ilk araçların görüntüsünü paylaşan firmanın Çin dışında Tayland’da da fabrikası bulunuyor.
Neta U’da 68,2 kWh LFP batarya bulunuyor bu batarya ile 420 km WLTP menzil sağlıyor. 163 beygir, 210 Nm tork ve 150 km/h maksimum hıza sahip motor bulunuyor. 0-100 km/saat: 9,5 saniye olarak ölçüldü.
Araçta ısı pompası bulunmuyor ve firmanın iddialarına göre 2024’te ısı pompalı yeni sisteme geçilecek. Aracın %10 ÖTV dilimine gireceği tahmin ediliyor ve bu şekilde olursa 1,4 milyon TL civarında fiyata sahip olacak.
BYD Atto 3’ten daha uzun olan NETA U, aynı zamanda çok daha büyük bir batarya ile geliyor. Fakat her iki aracın da WLTP menzil tahmini aynı seviyede. NETA’da ısı pompası olmaması mevsimsel menzil farklılığını artırıyor.