Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerOnePlusOPPOrealmeTeknolojiVivoXiaomi

Çin’in en büyükleri aynı masada! P2P Transmission Alliance ittifakı büyüdü!

2020 yılının Ocak ayında oluşturulan ve Şubat ayında hizmete geçirilen P2P Transmission Alliance, dört farklı şirketin daha katılımı ile büyüdü!

Bu yılın başlarında Xiaomi, OPPO ve Vivo‘nun ortaya çıkardığı kullanıcı odaklı P2P Transmission Alliance hizmeti, dört şirketin daha katılımı ile genişledikçe genişledi. Geçtiğimiz yılın Ocak ayında ortaya çıkarılan ve “Peer-to-Peer Transmission Alliance” adı verilen proje sayesinde Xiaomi, OPPO ve Vivo kullanıcıları, kendi aralarında saniyede 20MB‘a kadar iletim sağlayabilen yüksek hızlı dosya aktarım sistemini kullanıyordu. Bu sistem diğer Çinli akıllı telefon üreticilerinin de dikkatini çekmiş olacak ki, dört şirket daha bu ittifaka katılmaya karar verdi.

İlk etapta üç şirketin kendi arasında oluşturduğu P2P Transmission Alliance sistemi, yapılan anlaşmalar neticesinde toplam yedi şirketin dahil olduğu büyük bir ittifak halini aldı. Realme, Black Shark, OnePlus ve Meizu; Xiaomi, OPPO ve Vivo‘nun oluşturduğu bu sisteme dahil olarak kullanıcılarına oldukça faydalı bir özelliği de kazandırmış oldu. Sistemin mantığına da ufaktan değinecek olursak;  Bluetooth ve Wi-Fi P2P kullanılarak diğer cihazlara bağlanmak, bu sayede de 20MB/s‘e varan dosya aktarımı yapmak diyebiliriz.

Aynı zamanda sisteme yeni katılan şirketlere baktığımız zaman, sadece Meizu‘nun sürpriz yaptığını söyleyebiliriz. Neticede OnePlus ve Realme; OPPO ve Vivo ile birlikte BBK Electronics çatısı altında, Black Shark ise Xiaomi çatısı altında ürünlerini pazara sunuyordu. Ancak Meizu, buradaki şirketlerden bağımsız olarak P2P Transmission Alliance’a dahil oldu.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu