Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiPhoneMobirollerTeknoloji

iPhone 12 çıkmadan eskidi! iPhone 13 netleşmeye başladı!


Henüz iPhone 12’yi bile bizlerle buluşturmayan Apple, iPhone 13 üzerinde çalışmaya başladı. İşte iPhone 13 hakkında yapılan ilk sızıntılar!

iPhone 11 çıktığından beri birçok iddia ile gündeme gelen, ha şu gün, ha bu gün tanıtılacak denilen Apple’ın yeni gözdesi iPhone 12, tabiri caizse tanıtılmadan eskidi. Öyle ki bugün yapılan sızıntılar, Apple’ın şimdiden iPhone 13 üzerinde çalıştığını hepimize göstermiş oldu. Cihazlarında özellikle iPhone X‘den beri benzer tasarımları kullanan dev teknoloji şirketi, yapılan iddialar doğrultusunda iPhone 12’de de benzer tasarım hatlarını bizlerle buluşturacak. Özellikle arka tarafta…

iPhone 13

iPhone 13 Dörtlü Kamera Kurulumu ile Gelecek!

Piyasaya sürdüğü tüm telefonları tasarımsal olarak birbirine benzeten ABD merkezli Apple, iPhone X’den önceki iPhone modellerinde tasarımsal olarak ufak değişiklikler yapsa da tüm cihazları birbirine benzetmişti. Bu sevdadan vazgeçmeyen şirket, iPhone X ile hayatıma dahil ettiği çentikli ekranı, iPhone 11’de de kullanmayı tercih etmişti. Son yapılan iddialara göre iPhone 12’de de bu tasarımdan faydalanacağı söylenen şirket, iPhone 13’de de diğer cihazlara benzeyen kamera kurulumunu karşımıza çıkaracak. Tasarımın dışında kamera özellikleri ile de dikkat çekecek olan cihaz, 64MP ana ve 40MP telefoto lensi bizlere sunacak.

Yayınlanan görseller ve yapılan iddialar neticesinde netleşmeye başlayan cihaz, arka tarafta dörtlü kamera kurulumu ve LiDAR ile piyasaya sürülebilir. 64MP çözünürlükte ana kameranın yanı sıra üç farklı kamerayı da sol üst köşeye konumlandırılmış kare platformda karşımıza çıkaracak olan cihaz, kameranın altında LiDAR  (Light Detection and Ranging) tarayıcıyı bizlere sunacak. Bu tarayıcı ise çekim yaptığınız esnada, çevredeki nesnelerin uzaklık ve derinliklerini anlayabilmenizi sağlayacak. Bu sayede de çevrenizdeki objeleri 3D modelleyebilecek, AR teknolojisini daha verimli hale getirebileceksiniz.

Unutmadan kamera detaylarına biraz daha baktığımız zaman telefoto lens ile 2-5x optik zoom ve 15-20x dijital zoom yapabilecek olan iPhone 13, 0,25x ters optik zoom yeteneğine de sahip olacak. Bu haliyle kamera tarafında oldukça iddialı gözüken cihazın tanıtılmasına bir yılı aşkın bir süre olduğunu da hatırlatarak, yeni tanıtılacak olan iPhone 12’yi beklemeye koyulalım. Kim bilir, belki bu iddialar iPhone 12’de gerçek olur…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu