Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerOnePlusOPPOTeknoloji

ColorOS ve OxygenOS Güçlerini Birleştiriyor

OPPO’nun çatısı altına giren OnePlus, bugün ilginç bir olaya imza attı. Açıklamlara göre ColorOS ve OxygenOS arayüzleri birleştirilecek.

OnePlus Haziran ayında, operasyonları kolaylaştırmak ve daha iyi ürünler üretmek için organizasyonel kaynaklarının daha fazlasını ana şirketi OPPO’nun çatısı altına geçeceğini açıklamıştı. Daha sonra şirket, OnePlus Nord 2 modelinde sürpriz bir şekilde OPPO’nun ColorOS 11 arayüzünü kullanmıştı. Bugün ise şirket, OxygenOS ve ColorOS ekiplerini entegre edeceğini ve yazılımı birlikte geliştireceğini duyurdu. OxygenOS Başkanı ayrıca küresel birleşik işletim sistemini denetleyecek.

ColorOS ve OxygenOS birleşerek daha güçlü bir deneyim sunacak

Konuyla ilgili olarak OnePlus cephesi; “Yazılım kaynaklarımızı, hem OnePlus hem de OPPO cihazları için küresel olarak tek bir birleşik ve yükseltilmiş işletim sistemine odaklanmak üzere birleştirerek, her ikisinin de güçlü yönlerini daha da güçlü bir işletim sisteminde birleştireceğiz. Hızlı ve sorunsuz, yüksüz OxygenOS deneyimi ve kararlılık ve ColorOS’un zengin özelliklerini sunacağınız.” ifadesini kullandı.

OnePlus CEO’su Pete Lau, birleşik işletim sisteminin OxygenOS’un DNA‘sını koruyacağını ve aynı zamanda kullanıcılara genel olarak yükseltilmiş bir deneyim sunacağını doğruladı. Şirket, birleşik işletim sistemini özellikle OnePlus cihazları için özelleştirecek, eskisi kadar temiz ve hafif tutacak ve önyükleyicilerin kilidini açmayı desteklemeye devam edecek.

ColorOS ve OxygenOS

Entegre işletim sistemine sahip OnePlus cihazları, 2022’de piyasaya sürülecek olan amiral gemisi serisinde piyasaya sürülecek. 2022’deki bir sonraki büyük Android güncellemesi, entegre işletim sistemini eski cihazlara getirecek. Yeni işletim sistemini alacak belirli cihazlar yakında duyurulacak.

Daha önceki söylentiler , şirketin bu yıl OnePlus 9T veya OnePlus 9T Pro‘yu piyasaya sürmeyeceğini ortaya koydu. OnePlus bunu doğruladı. Ancak OnePlus, “başka sürümler olacağını” söyledi. Bu, 15 Ekim’de piyasaya sürüleceği söylenen OnePlus 9 RT olabilir.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu