Güncel Teknoloji HaberleriMicrosoftTeknolojiWindowsYazılım

Windows 11 Türkiye Lansmanı Yapıldı! Hoşçakal Windows 10

Yaşanan pandemi sonrasında PC ve tablet kullanımı ciddi anlamda arttı. Son 1 yıl içinde ofisleri ve okulları evlerimize taşıdık. Bugün ise yavaş yavaş hem okullara hem de ofislere dönüldüğünü görüyoruz. Bir süredir haberlerini yaptığımız ve beta sürecinin devam ettiği Windows 11 Türkiye pazarında resmen tanıtıldı. Microsoft Türkiye Genel Müdürü Levent Özbilgin ve MediaMarkt Saturn Perakende Grubu Operasyondan Sorumlu İcra Kurulu Üyesi (COO) ve MediaMarkt Türkiye İcra Kurulu Başkanı (CEO) Yenel Gökyıldırım katılımı ile gerçekleştirilen lansmanda Windows 11 tanıtımı yapıldı.

Lansman sonrasında Microsoft Türkiye’ye TeknoBurada olarak bir soru yönelttik ve; Windows 11 işletim sisteminde yapay zeka desteği var mı? Diye sorduk. Bu soru oldukça önemli zira bugün bu yazıyı da hazırladığımız Windows 10 işletim sisteminin hiçbir noktasında yapay zeka desteğini göremiyoruz. Yapılan açıklamaya göre Windows 11 işletim sistemde yapay zeka desteği bulunacak. Bu destek ikinci bir monitör takıldığında sistemin ikinci monitörü hatırlaması, widget ve ikonlar tarafında olacak. En büyük görsel değişimin ise başlat menüsünün MacOS işletim sistemlerinde olduğu gibi ortaya eklenmiş olması.

Açıkçası bu yeterli mi? Bizce değil. Cortona sesli asistanın ise ne zaman bizlere sunulacağı belirsizliğini koruyor. Windows 11 ile bu güncellemenin gelmesi ile ilgili olumlu ya da olumsuz bir geri dönüş ve bir tarih alamadık. Oysaki devir yapay zeka ve sesli asistan özellikleri üzerine kurulu. Siri’nin yapabildiğini Cortona hayli hayli yapabilir. Sizce de öyle değil mi?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu