Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsung

Samsung, Galaxy Z Flip 3 ve Z Fold 3’te Ciddi Bir Sorunla Karşı Karşıya

Katlanabilir akıllı telefonlar Samsung Galaxy Z Flip 3 ve Galaxy Z Flip 3’te morallari bozan gelişmeler yaşanıyor. Herkes satın alamayacak.

Şirketin yeni katlanabilir telefonları Samsung Galaxy Z Flip 3 ve Galaxy Z Fold 3 pek çok açıdan kullanıcıların beğenisini kazanan modeller oldular. Telefonlar şimdiden satış rekorları kırarken, yüksek talep artarak devam ediyor.

Ancak görünen o ki bu yüksek talep karşısında Samsung’un önünde ciddi bir kriz var. Katlanabilir telefonlara talep devam etse de, Samsung üretim hattını artıramıyor. Katlanabilir telefonları daha fazla kullanıcı ile buluşturmak isteyen Samsung’un önündeki en büyük engel çip krizi.

Küresel çip sıkıntısı nedeniyle Galaxy Z Fold 3 ve Galaxy Z Flip 3 istenilen kadar üretilemiyor. Fiyatları ve teknik özellikleri göz önüne alındığında böyle bir taleple karşılaşacağını bilen Samsung’dan bazı radikal adımlar da gelmedi değil. Örneğin Galaxy Note 21 serisinin bu dönemde tanıtılmaması. Diğer taraftan Galaxy S21 FE’nin tanıtım tarihinin ileri atılması da yine katlanabilir telefonlara olan talebi karşılamak içindi.

Samsung’un her iki katlanabilir telefondan 1 milyon adetten fazla satması sadece 39 gün sürdü. Buna rağmen talep karşılanamıyor. Bazı ülkelerde kullanıcıların bir ay bekletileceği bildirilirken, Güney Kore’de ise bazı perakendeciler envanter alamadıkları için telefonları satamadıklarını bildiriyor.

Galaxy Z Flip 3 ve Z Fold 3 bir süreden beri ülkemizde satışta. Türkiye’de şu an için stok sorunu yaşanmıyor, fakat bu yaşanmayacağı anlamına gelmiyor. Telefonların fiyatlarının 11.999 TL ve 21.999 TL olduğunu hatırlatalım.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu