Akıllı TelefonAndroidGenelGoogleGüncel Teknoloji HaberleriTeknoloji

Google Pixel 2 XL Ekran Performansı Hayal Kırıklığı mı?


Bir akıllı telefonun en önemli donanımlarının başında ekran boyutu ve ekran kalitesi geliyor. Üreticiler de daha iyi ekran deneyimi sunmak için ellerinden gelen tüm çabayı ortaya koyuyorlar. Uzun yıllardır kullanılan LCD ekran teknolojisi 2018 yılı ile yerini OLED (p-OLED) ekranlara bırakacak gibi görünüyor. Google da yeni nesil telefonu Pixel 2 XL modelinde LG üretimi p-OLED ekran kullandı. Telefonun satışa sunulması ile birlikte Google Pixel 2 XL Ekran kalitesi le ilgili şikayetler almaya başladı.

Google Pixel 2 XL Ekran Sorunları Nasıl Düzelecek?

Google konu ile ilgili yaptığı açıklama tam olarak şu; “Kullanıcıların daha renkli ve canlı ekranlar istediğini biliyoruz. (madem biliyorsunuz neden yapmadınız diye de sorarlar ya adama neyse!) Bu konuda yaptığımız güncelleme ile ekran canlılığını %10’a kadar arttırabiliyorsunuz. Bunun yeterli gelmemesi durumunda yeni güncellemeler ile ekran canlılığını daha da artırmaya çalışacağız.”

Bu açıklama kullanıcıları tatmin edecek mi bilemiyoruz ama %10 ekran canlılığı artışında bile telefonun birçok telefondan daha az canlı renk sunduğunun görülmesi ise Google’ın başını biraz daha ağrıtacak gibi görünüyor.

Dünyanın en büyük üreticilerinin nasıl oluyor da böyle hatalar yaptığını anlamak ise imkansız bir durum gibi görünüyor…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu