Akıllı TelefonAndroidGenelGoogleGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Android kullananlar buraya; “Nearby Share ile çoğu Android cihazı…”


Uzun süredir birçok Android kullanıcısının beklediği Nearby Share, beklenildiği gibi Ağustos ayının başında resmiyet kazandı!

Aylar süren bekleyişin ardından Android cihazları, iPhone‘da AirDrop adı altında varlığını sürdüren “yakınlardaki cihazlara dosya paylaşımı” özelliğine kavuştu. Google’ın uzun süredir üzerinde çalıştığı sistem, bugün itibariyle resmiyet kazanırken, destek verdiği cihazların bolluğu da takdir edildi. Peki bu sistem, daha doğrusu “Nearby Share” ne işe yarıyor? Hangi cihazlara destek veriyor? Gelin bir bakalım.

Geçtiğimiz aylarda Xiaomi, Realme, OPPO, OnePlus, Meizu, Vivo ve Black Shark‘ın oluşturduğu P2P Transmission Alliance‘ın diğer Android cihazlara destek vermemesi, “Biz yetim miyiz?” dedirmişti. Hali hazırda Apple cephesinde yer alan Airdrop‘da bu sitemleri daha kabul edilebilir kılmıştı. Bu durum karşısında uzun süredir çalışmalar yapan Google ise, ilk etapta Android cihazları, daha sonrasında ise Chromebook‘ları kapsayacak olan Nearby Share‘ı kullanıma sundu. Android 6.0 ve üzeri işletim sistemine sahip cihazlara destek veren sistem, oldukça hızlı ve güvenli bir şekilde uygulama paylaşmaya olanak sağlıyor.

Yakınınızda yer alan cihazlar ile oldukça hızlı ve şifreli paylaşım yapmanızı sağlayan Nearby Share, bugün belirli Samsung Galaxy ve Google Pixel modellerine kullanıma sunuldu. Diğer markaların cihazları ise bu özelliğe önümüzdeki haftalarda kavuşacak ve oldukça hızlı bir şekilde dosya, fotoğraf, video ve bağlantıları çevresindeki Android ve Chromebook cihazlarına gönderebilecek.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu