Akıllı TelefonAndroidAndroid GüncellemeGenelGüncel Teknoloji HaberleriTeknoloji

Android 8.1 Oreo güncellemesi yayımlandı! Yenilikler neler?

Google dün gerçekleştirdiği etkinlikte Android 8.1 Oreo güncellemesini 6 Aralık’ta yayımlayacağının bilgisini vermişti. Şirket beklendiği gibi Pixel ve Nexus cihazlar için Android 8.1 güncellemesini dağıtıma sundu.

Android 8.1 Oreo güncellemesi başladı

Daha önce iki ön izleme sürümü yayımlanan güncellemenin final versiyonu OTA (şebeke) üzerinden dağıtımı sağlanırken, güncelleme alan modeller listesi ise şu şekilde:  Pixel, Pixel XL, Pixel 2, 2XL, Pixel C, Nexus 6P ve Nexus 5X.

Android 8.1 güncellemesi mevcut cihazların daha hızlı ve daha iyi performans göstermesini sağlayan bazı gelişmeler ve arayüz değişiklikleri içeriyor. Güncelleme ile birlikte Pixel 2 modellerde yer alan Pixel Visual Core adlı görüntüleme yongaseti etkinleştiriliyor. Bu sayede telefonların kamera performansları daha da artırılıyor. Daha az CPU kullanımına rağmen HDR + modunda görüntüler şimdi 5 kat daha hızlı işlenebiliyor.

Geliştiriciler, makine öğrenme dilini mobil cihazlara getiren yeni API ile uygulamaları daha da geliştirip, verimliliğini artırabilecek.

Özellikle Pixel 2 XL modelinde karşılaşılan ekran yanmalarını engellemek için güncellemenin Ayarlar menüsünde yeni renk düzenleri sunduğunu da görüyoruz. Güncelleme kapsamında ayrıca bildirim sınırlaması, internette daha güvenli gezinme, hızlı ayarlarda Bluetooth pil göstergesi ve irili ufaklı birçok düzeltme yer alıyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu