Genel

Huawei İngiltere arasında neler oluyor? 5 Ayda ne oldu Boris?

Huawei İngiltere arasındaki yakınlaşma bugün enteresan bir şekilde soğumaya döndü. Peki neden? Ne oldu da İngiltere yüzünü Amerika’ya çevirdi?

Huawei ve Amerika arasındaki ya da daha doğrusu Amerika ve Çin arasındaki gerilim, şirketler ve son kullanıcılar açısından çekilmez bir hal almaya başladı. Bildiğiniz üzere Huawei Amerika tarafından yasaklanan bir üretici konumuna geldi. Bu süreçten sonra Amerika kendi müttefiklerine de bu yasakların getirilmesi için baskı yapmaya başladı. Bu noktada Amerika’nın en büyük müttefiki İngiltere’nin ne yapacağı merak ediliyordu. Huawei İngiltere arasındaki ilişki geçtiğimiz Ocak ayında yapılan bir açıklama ile sorunsuz bir şekilde yola devam edileceği yönündeydi ama bugün gelen açıklamalar öyle değil.

Başbakan Boris Johnson, Hükümet İletişim Merkezi’nin (elektronik istihbarattan ve hükümet ve ordu bilgilerinin korunmasından sorumlu İngiltere istihbarat kurumu) GCHQ yayınladığı rapora istinaden Çinli bir şirket (Huawei) ile ilgili devlet politikasında önemli değişiklikler yapmayı planladığı ortaya çıktı.

HarmonyOS

Birçok basın bunu “U Dönüşü” olarak yansıtsa da aslında durum tam olarak böyle mi bilemiyoruz. Bize sorarsanız “ne şiş yansın ne kebap” tarzı bir strateji benimseniyor. Sürecin İngiltere tarafından “Tavşana tut, tazıya kaç” mantığı ile yönetildiğini görüyoruz. Zira 5 ay içinde İngiltere Hükümet İletişim Merkezi Huawei ile ilgili ne buldu da Boris Johnson’ın fikri değişti bilemiyoruz.

Bunu defalarca söyledik; yine söylüyoruz. Ülkelerin istihbaratlarının elinde Huawei‘nin bilgi çaldığı ile ilgili bir kanıtları varsa; bunu ortaya koyun. Ülkelerin böyle kanıtları yoksa; kimsenin ekmeği ile oynamasın…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu