Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobiroller

Huawei HongMeng OS Türkiye dahil birçok ülkede markalaştı

Amerika Ticaret Bakanlığı’nın yaptırım kararları sonrası Android lisansı askıya alınan daha sonra üç uzatılan Huawei’in kendi işletim sistemi üzerinde çalıştığını artık hepimiz biliyor. Hatta Huawei HongMeng OS olarak isimlendirilen işletim sistemi 2012 yılından bu yana kapalı kapılar ardında geliştiriliyor.

“Kardeş sitelerimiz SamsungBurada.Net,  HuaweiBu rada.Net ve OppoBurada.Net adreslerine de girmenizi sizden rica ediyoruz…”

Huawei HongMeng işletim sistemi her yerde onaylanıyor

Son döneme baktığımızda geliştirme çalışmaları daha hızlı yürütülüyor. GizChina sitesine göre Huawei’in ilk olarak Çin’de markalaştırdığı  HongMeng işletim sistemi bugün dünyanın birçok ülkesinde (Kanada, Meksika, İspanya, Güney Kore, Avustralya, Yeni Zelanda, Peru, Filipinler ve birçok Avrupa ülkesinde) ticari markalaşma sürecinin tamamlamış durumda. Siteye göre bu ülkeler arasında Türkiye de yer alıyor.

Daha önceki bazı gelişmelerde işletim sisteminin Çin dışında “Ark” veya “Oak” şeklinde isimlendirileceğini gördük. Ancak siteye göre Huawei farklı isimlendirmeden yana değil ve dünya genelinde HongMeng OS ismi tercih edilecek.

Yeni işletim sistemi; akıllı telefonlar, dizüstü bilgisayarlar, tabletler, akıllı saatler, giyilebilir cihazlar ve IoT dahil olmak üzere çeşitli platformları destekleyecek.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu