Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Google Pixel 4a Tek Kamerası ile DxOMark Listesini Ağlattı Be

Google’ın tek arka kameralı telefonu Pixel 4a modeli, DxOMark testlerinde iPhone 11 ve Mi 9 gibi telefonları geride bırakmayı başardı

Akıllı telefon pazarında son dönemde üreticilerin dörtlü beşli kamera yapısını kullandığına şahit oluyoruz. Bu kadar kameraya gerek var mı? Açıkçası bu ayrı bir tartışma konusu olsa da tek kameralı Google Pixel 4a bugün daha fazla kamerası bulunan telefonları DxOMark sıralamasında geçmeyi başardı.

Bugün yayınlanan Pixel 4a sıralamasına baktığımızda, dörtlü beşli lenslerin çok da gerekli bir şey olmadığını anlayabiliyoruz. Zira Pixel 4a’nın tekli arka kamerası, bunu bizlere en iyi şekilde gösteriyor.

Google-Pixel-4a

Tekli bir arka kameraya sahip olan Pixel 4a, genel performans açısından oldukça iyi işler çıkarıyor. DxOMark ekibinin yorumlarına göre bu telefon fotoğraf ve video çekimlerinde; hassas bir pozlama, doğru ve hızlı otomatik odaklama, fotoğraflarda nötr beyaz dengesi, iç ve dış mekan video çekimlerinde parlak alanlar ve gece çekimlerinde de oldukça iyi bir beyaz dengesi  sunuyor. Tabii bunun dışında eksileri de elbette var.

Eksilerden bahsedecek olursak Pixel 4a; fotoğraf ve video çekimlerinde düşük ayrıtılar veriyor. Bunun yanı sıra bazı fotoğraf çekimlerinde otomatik odaklama sisteminde de sorunlar olabiliyor. Ayrıca grup portre çekimlerinde de bokeh sahne modu tam olarak ayarlanmıyor. İşte çift kameraların tek avantajı da burada ortaya çıkıyor. Zira tekli lensler bazı noktalarda yetersiz kalabiliyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu