AsusDonanımGüncel Teknoloji HaberleriMonitörTeknoloji

ASUS’un Cep Yakacak Oyuncu Monitörü ROG Swift OLED PG42UQ Tanıtıldı!

ASUS'un üstün özelliklere sahip premium segmentinde konumlanan oyuncu monitörü ROG Swift OLED PG42UQ tanıtıldı.

Tayvan merkezli bilgisayar ve donanım üreticisi ASUS, yüksek kalite ürünleriyle oyun severlerin odağı durumunda. Monitör denince akla ilk gelen firmalardan olan Tayvanlı teknoloji devi en yeni oyuncu monitörünü tanıttı. Göz dolduran özelliklere sahip monitörün 42 inç ekranı bulunuyor. ROG Swift OLED PG42UQ adı verilen monitörün özelliklerine birlikte bakalım.

ROG Swift OLED PG42UQ
ROG Swift OLED PG42UQ

ASUS ROG Swift OLED PG42UQ Özellikleri

ASUS’un oyuncu monitöründe 138 Hz yenileme hızına sahip 3840×2160 çözünürlükte görüntü sunuyor. Bu ekranda 0.1 ms(GTG) tepki süresi bulunuyor. Bu tepki süresiyle oyuncuların rakiplerini görme süresi minimuma indiriliyor.  41.5 inç boyutundaki bu ekranda kavis bulunmuyor. Panel tipi olarak en yüksek görüntü seçeneği olan OLED panel bulunuyor. Renk doğruluğu tarafında DCI-P3 %98, sRGB %133 oranında. 

Bilgisayar başında uzun süreler vakit geçiren kişiler için oyun oturumları sırasında aşırı ısınmayı önlemek için bir soğutma sistemiyle birlikte geliyor. Soğutma sistemi, iç sıcaklıkları %8’e kadar azaltarak OLED performansını artıyor ve oyun sırasında kesintileri önlemek için sessizce çalışırken görüntü yanmasını önler. 

Renk doğruluğu açısından çıtayı zorlayan PG42UQ, mükemmel kontrast sunan Delta E<2 renk farkı içeriyor. Ayrıca monitörde Trace Free Teknolojisi, Düşük Mavi Işık, Gölge Güçlendirme ve PIP (PBP) Teknolojisi bulunuyor. Son olarak GamePlus, HDCP 2.3, Oyun Görsel, VRR Teknolojilerini (Adaptive-Sync) destekliyor. 

Bağlantı seçenekleri olarak DisplayPort 1.4, iki adet HDMI 2.1 bağlantı noktası, iki adet HDMI 2.0 bağlantı noktasına yer verildi. Etkileyici ses kalitesi için iki adet 10 watt’lık ön hoparlör ve 15 watt’lık bir woofer içeriyor. 

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu