Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

Samsung Huawei benzeri reklamı ile karşımızda! Neden Samsung?

Huawei’nin reklam filmi öylesine başarılı bulundu ki Samsung reklam filmi ile bu benzerlikten yararlandı. İşte benzer reklam filmleri!

Dünyanın en büyük üreticisi konumundaki Samsung, ülkemiz pazarında en popüler marka konumunda. Huawei ise Samsung‘u geçmek için hem enerji hem de büyük bir para harcıyor. Peki Samsung ve Huawei arasındaki rekabet sadece telefon satışında mı gerçekleşiyor? Tabi ki hayır. Bir süre önce Samsung‘un başlattığı ekran kırılma kampanyası biter bitmez Huawei 1 yıllık ekran kırılma kampanyasını başlattı. Bu tatlı rekabet, kampanya tarafında devam ederken reklam tarafında da yaşanıyor. Reklam şirketlerinin kafası “rekabet” tarafında nasıl çalışıyor bilemiyoruz ama Samsung‘un yeni reklam filmi bizlere Huawei‘nin çok beğenilen reklamlarını hatırlattı.

Bu konuyu hem kendi ekibimiz ile hem de çevredeki arkadaşlarımız ile paylaştık ve herkesin düşüncesi aynıydı. “Samsung reklam ekibi Huawei’nin reklamlarından ciddi anlamda etkilenmiş.” Dilerseniz öncelikle Huawei‘nin P30 Pro için çektiği son reklamını paylaşalım daha sonra da Samsung‘un reklamını paylaşırız.

Reklamda öncelikle Türkiye temasına yer verilmiş. Genellikle Türk motiflerinin ve Türk müziklerinin kullanıldığı bu reklam filmi Huawei‘nin ikinci reklam filmiydi. İlk reklam filmi ise ödül kazanan ve 13,5 milyon kez izlenen Huawei P Smart 2019 reklam filmiydi ve bu reklam filmini de birlikte izleyelim.

Samsung ise geçtiğimiz gün yayınladığı “Galaxy A Serisi ile Türkiye’ye Farklı Bak!” reklam filmi ile Türk halkının yüreğine dokunmayı amaçlıyor. Güney Koreli bir firmanın Çinli bir firmadan tarihsel anlamda ülkemizde çok daha avantajı varken ve Türk Halkı ile Güne Kore Halkının kardeş olarak değerlendirildiği bir dünyada Huawei reklamına benzer bir reklam filmi yerine Samsung reklam şirketinin bu temaya yönelmesini beklerdik.

Belki de “Ankara Okulu” ile ilgili bir reklam filmi çekilerek Güney Kore halkı ile Türk halkının neden kardeş gibi olduğunu bilmeyen insanlara bu bilgi aktarılabilirdi. Ama böyle yapılmadı ve aşağıdaki reklam filmi yayınlandı…

Yanlış anlaşılmasın biz bu reklam filmini çok beğendik ama Samsung belki de Gazi Astsubay Süleyman Dilbirliği ve Alya‘nın birlikteliğini hatta kavuşmalarını bizlere aktarabilirdi. Bu vatanın evlatları Kore Savaşı‘nda şehit oldular ve Kore ile Türk halkı arasında bir kardeşlik var. Umarız Samsung‘un bunda sonraki reklam filmi “sadece bir reklam filmi değil” insanların maneviyatlarına da dokunan bir belgesel niteliğinde ve tadında olur…

Bu konuda haber yazan sadece biziz diye görüyoruz. Bu benzerlik Türk teknoloji basının ilgisini çekmemiş ya da işine gelmemiş olabilir ama burası “onuncu köy.” Özgürce yorum yapmaya devam ediyoruz ve edeceğiz. Bir gün herkesin onuncu köye ihtiyacı olur; bunu da unutmayın…

Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz lütfen yorumlarınızı bizimle hemen haberin altında paylaşın…

Samsung Galaxy S11 bilmece gibi! Saatlerdir bakıyoruz hala anlamadık!

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu