Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerWhatsApp

WhatsApp Rekabet Kurumu Sonrası Açıklamada Bulundu!

WhatsApp Rekabet Kurumu ‘nun, “WhatsApp’ın yeni gizlilik sözleşmesinin Türkiye’de yürürlüğe girmeyecek.” açıklamasına yanıt verdi.

WhatsApp’ın yeni gizlilik sözleşmesi tüm dünyada gündem olmayı sürdürüyor. Hindistan hükumetinin resmi sonrası bugün Rekabet Kurumu’dan gizlik sözleşmesi Türkiye’de yürürlüğe girmeyecek açıklaması geldi. Konuya ilişkin WhatsApp’tan yanıt gecikmedi ve WhatsApp Rekabet Kurumu ‘nun açıklamalarının kesinlik taşımadığını bildirdi.

WhatsApp Rekabet Kurumu ‘nu Henüz Onaylamadı!

Habertürk’e konuşan WhatsApp yetkililer bugün Rekabet Kurumu’nun yaptığı açıklamalara yanıt vererek Türkiye için henüz alınmış bir karar yok ifadelerini kullandı. WhastApp’ın yaptığı açıklama şöyle:

“Güncellemenin Türkiye’yi kapsamayacağına dair kesin bir kararımız henüz bulunmuyor. Atılacak adımlar için ilgili makamlarla görüşmeye devam ediyoruz ve herkes için güvenlik ve gizlilik esaslı iletişim sağlamak konusundaki kararlığımızı koruyoruz.”

WhatsApp

WhatsApp ayrıca “Güncellemenin Facebook ile veri paylaşımı haklarını genişletmediğinin ve kullanıcılarımızın arkadaşlarına veya ailelerine yolladığı kişisel mesajların gizliliğini etkilemediğinin altını çizmek isteriz. Güncellememizi tüm dünyada kademeli olarak hayata geçirmeye devam ediyoruz. Ayrıca dünya genelinde, güncelleme onayına sunulan kullanıcıların çoğunluğunun güncellemeyi kabul ettiğini belirtmek isteriz” ifadesi kullanıldı.

Rekabet kurumu ne demişti?

Rekabet Kurumu, bugün yaptığı açıklamada, WhatsApp’ın güncellemesinin onaylayanlar dahil olmak üzere Türkiye’de yürürlüğe girmeyeceğini bildirmişti.

WhatsaApp’ın yeni gizlilik sözleşmesi görünüşe bakılırsa daha çok su kaldıracağa benziyor. Avrupa Birliği ülkelerinde yargıya taşınan sürecin Türkiye’de nasıl sonuçlanacağı merak konusu. Gelişmeleri takip etmeyi sürdürüyoruz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu