GenelMIUIRedmiXiaomi

MIUI 14 Pad’i Alacak İlk Cihazlar Belli Oldu

Xiaomi dün, lansmanında MIUI 14’ü resmen duyurdu. Ancak yeni yazılım tabletler için tanıtılmadı. Yeni duyuru Toplulukta yayınlandı.

Çinli teknoloji devi Xiaomi dün, Xiaomi 13 serisi lansman etkinliğinde MIUI 14’ü resmen duyurdu. Duyuru sırasında Xiaomi, en son yazılımı olan MIUI 14’ün yüm yeni özelliklerini açıkladı. Firma ayrıca MIUI 14 güncellemesini alacak ilk akıllı telefon grubunu da açıkladı. Ancak bu açıklamalarda tabletler için kullanılabilirliğini açıklamadı. Lansman esnasında bu durum açıklanmasa da Xiaomi Topluluğunda tabletler içinde açıklamalar geldi.

Geçtiğimiz yıl Xiaomi, MIUI 13’ü piyasaya sürerken lansman esnasında MIUI 13 Pad ve MIUI 13 Fold gibi farklı cihazlar için farklı yazılım dallarını da eklemişti. Ancak MIUI 14 tanıtımı esnasında böyle bir açıklama gelmedi. Bunun sebebi şirket MIUI 14’ün tablet ve katlanabilir sürümleri üzerinde hala çalışıyor olmasından kaynaklanıyor. Bu nedenle tabletler ve katlanabilir modeller için MIUI 14 haftalık beta sürümleri ile birlikte daha sonra piyasaya sürülecek.

İlginizi Çekebilir: Xiaomi, MIUI 14’ü Destekleyen İlk Cihazları Duyurdu

Xiaomi, MIUI 14 güncellemesini Şubat ayında ilk akıllı telefon grubuna yayınlanmaya başlayacak. Yazılım başlangıçta sadece amiral gemisi Xiaomi 12 serisi, Redmi K50 serisi ve Xiaomi Mix Fold 2 için sunulacak. Tablet kısmında baktığımızda ise Nisan ayı itibari ile güncellenmeye başlanılacak.

Nisan 2023 ile MIUI 14 Pad Güncellemesi Alacak Cihazlar

  • Xiaomi Pad 5 Pro 12.5
  • Xiaomi Pad 5 Pro 5G
  • Xiaomi Pad 5 Pro
  • Xiaomi Pad 5
  • Redmi Pad
MIUI 14

Hali hazırda Xiaomi 13 ve Xiaomi 13 Pro modelleri MIUI 14’ü kararlı olarak çalıştıran tek telefon modelleridir. Etkinlik sırasında güncellemelerin Şubat ayında başlayacağı söylense de Topluluk duyurusunda Ocak ayı gibi güncellemelerin başlayacağı söylendi.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu