Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerTeknoloji

Huawei P40 lite modelinin en iyi 4 özelliği nedir? Acaba nedir? Nedir?

Önümüzdeki günlerde sizler için inceleyeceğimiz Huawei P40 lite modelinin en iyi yanlarını sizler ile paylaştık. Bakalım bunlar neler?

Huawei, son çeyrek itibariyle Samsung‘u geçerek dünyanın en büyük üreticisi konumuna nihayet yükseldi. Nihayet diyoruz zira Huawei bu konuda ciddi bir gayret içindeydi; son yaptığı telefonlar ve Amerika’nın da katkısı ile satışlarını arttırmayı başardı. Amerika’nın tutumu Huawei’nin Çin pazarında %60 seviyelerinde satış yapmasını doğurdu ve bu da dünyanın en büyük üreticisi olması tarafında Huawei markasına destek oldu. Ülkemizde de satışa sunulan ve ciddi satış rakamlarına ulaşan Huawei P40 lite modelinin en güzel, en iyi özellikleri nedir? Gelin bunlara yakından bakalım.

Ekran ve Arka Kamera Yapısı

Bir akıllı telefonun en önemli özelliklerinin başında ekran geliyor. P40 lite modelinde de 6,4 inç boyutunda 2340x1080p Full HD+ çözünürlükte IPS tabanlı LCD bir ekran var. Bu ekran 398ppi yoğunluk sunarken telefonun %83,5 ekran kasa oranı ise oldukça başarılı. Arkada bulunan dörtlü kamera yapısı ise yan yana ve alt alta gibi bir konumda değil ve küçük bir karenin içinde bulunuyor. Bu da kamera yapısının daha derli toplu durmasını sağlıyor.

Kamera Performansı

Kamera yapısı telefonun güzel yönlerinden birisi olabilir ama kameralarının gücü de burada öne çıkan bir başka husus. Zira arkada dörtlü bir kamera yapısı bulunuyor. Ana kamera f/1,8 diyafram değerinde 26mm odak uzaklığına sahip 48 megapiksel ana kamera. 8 megapiksel 120 derece geniş açı, 2 megapiksel makro ve 2 megapiksel derinlik sensörü telefona eşlik ediyor. Bu üç kameranın diyafram değeri de f/2,4. Önde ise 16 megapiksel f/2,0 diyafram değerinde sahip bir selfie kamera bulunuyor.

HUAWEI 40W Süper Şarj Teknolojisi (TÜV Onaylı)

Son dönemde telefonların pil mAh güçleri kadar şarj olabilme potansiyelleri de öne çıkıyor. OPPO ve Huawei bu konuda önü çeken üreticiler. Huawei bu telefonda 40W hızlı şarj desteğini sunuyor. Bu sayede telefon %0’dan %70’e sadece 30 dakikada ulaşıyor. Bu da sizin gün içinde telefonu rahatlıkla kullanabilmenize olanak sağlıyor. Bugün teknolojinin en üstü diye lanse edilen Galaxy Z Fold 2 modelinde bile 25W hızlı! şarj desteği olduğunu da bu noktada hatırlatmakta fayda var.

Huawei P40 lite fiyat
Huawei P40 lite

Huawei Kirin 810 yonga seti

Dünyanın orta segment 7 nanometre ,ilk işlemcisi olan Kirin 810 yonga setinin geçtiğimiz yıllardaki amiral gemisi yonga setleri ile aynı performansı sunması buradaki en önemli alım kriterlerinden birisi. Gençler oyun tarafında güçlü bir telefon arıyorsa; kesinlikle Kirin 810 yonga seti onlara en iyiyi sunabilir. 2×2.27 GHz Cortex-A76 ve 6×1.88 GHz Cortex-A55 çekirdeklerine sahip olan telefonda Mali-G52 MP6 GPU var ve bu GPU tüm oyunları en üst seviyede oynayabilmenize olanak sağlayan bir yapıda.

Önümüzdeki günlerde P40 lite incelemesini de sizlerle paylaşacağız…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu