Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerTeknoloji

Huawei yasağının sonuçları hissedilmeye başladı!

Huawei yasağı ise resmi olarak geçtiğimiz aylarda başladı ve Amerikan Hükumeti Huawei’i sakıncalı şirket listesine aldı. Peki sonra neler oldu?

Huawei ve Amerika arasındaki gerilim bu yılın başında Huawei CFO‘su ve şirketin sahibinin de kızı Meng Wanzhou‘nun Kanda’da yakalanması ile ayyuka çıkmış bir durum. Aslına bakarsanız bu süreç daha önceye dayanıyor. Zira Amerikan Hükumeti 2018 yılından beri Huawei ürünlerinin satışını (resmi olmasa da) yasaklamıştı. Huawei yasağı ise resmi olarak geçtiğimiz aylarda başladı ve Amerikan Hükumeti Huawei‘i sakıncalı şirket listesine aldı. Bildiğiniz üzere daha sonra da Amerikalı şirketler Huawei‘e mal ve hizmet satışını akıya aldıklarını bir bir dile getirdiler.

“Kardeş sitelerimiz SamsungBurada.Net,  HuaweiBu rada.Net ve OppoBurada.Net adreslerine de girmenizi sizden rica ediyoruz…”

Huawei yasağı sonrasında sorulacak soru şu;

Dünyanın en büyük yonga seti üreticisi konumundaki Broadcom bugün yaptığı açıklama ile  gelir yıllık bazda % 10 arttı ve 5.517 milyar dolar oldu seviyesine yükseldi. Bir  önceki çeyreğe göre %4,7 ve çeyrek dönem net kârı ise yıllık % 81 düşüşle 691 milyon dolar oldu. Yani Broadcom gelirleri artsa da karşılık ciddi anlamda geriledi.

Broadcom 2019 mali yılı için gelir tahminini 24,5 miyar dolardan 22.5 milyar dolara düşürdü ve bu da gelirin %8 oranında düşürülmesi anlamına geliyor. Bu süreç bir süre daha devam edecektir ama Samsung, Oppo ve Xiaomi‘nin satışlarını arttırması ile en az kaybı yonga seti üreticisi Broadcom’un yaşayacağını düşünüyoruz. Olan yine Huawei‘e oluyor…

Huawei P30 Pro bizi RAM manyağı yapacak!

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu