AndroidGüncel Teknoloji HaberleriSamsung

Galaxy Z Fold 5 Bekleyenleri Üzecek Gelişme

Yeni bir rapora göre Galaxy Z Fold 5 ne yazık ki dahili S-Pen kaleme sahip olmayacak. Dahili S-Pen telefonun tasarımını olumsuz etkiliyor.

Samsung’un bir sonraki nesil katlanabilir telefonları gündemde yer edinmeye başladı. Gün içerisinde Galaxy Z Flip 5, şimdi ise Galaxy Z Fold 5. Yeni bir gelişme katlanabilir telefonda dahili S-Pen desteğinin yer alıp almayacağıyla ilgili.

Galaxy S serisinde Ultra modele getirilen dahili S-Pen desteğinin Galaxy Z Fold5’e bu yıl gelebileceği konuşuluyordu. Fakat bu beklenti boşa çıktı. Endüstri kaynaklarından edinilen bilgilere göre Galaxy Z Fold5’te dahili S-Pen olmayacak.

İddiaya göre katlanabilir telefonda S-Pen için bir yuva oluşturmak olarak mümkün, fakat bu durumun önünde teknik engeller var. Bunlardan birincisi telefonun mevcut modele göre daha kalın bir hale gelmesi. Bir diğer ise pil kapasitesinden bir miktar feragat etmek. Bu engeller nedeniyle Samsung’un Galaxy Z Fold 5’te dahili S-Pen’e yer vermeyeceği bildirildi.

Öte yandan Galaxy Z Fold 5’te S-Pen desteği yer almaya devam edecek, fakat kullanıcılar ilgili kalemi harici olarak yanlarında taşımaları gerekecek. Yine kalemin taşınmasını kolaylaştıran kılıflar mevcut. Yeri gelmişken Samsung’un S-Pen destekli ilk katlanabilir telefonunun Galaxy Z Flip 3 olduğunu hatırlatalım.

Samsung Galaxy Z Fold 4 ve Z Flip 4

Galaxy Z Flip 5’e ilişkin gelişmeyi hatırlatmak gerekirse, yılın ikinci yarısında tanıtılacak telefonda mevcut modele göre daha büyük bir ekrana yer verilecek. Galaxy Z Flip 4’te 1.9 inçlik kapak ekran bulunurken, Z Flip 5’te bu ekran 3 inçten büyük olacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu