Akıllı TelefonAndroidGüncel Teknoloji Haberlerirealme

realme GT5 Pro İçin Tarih Verildi, Yeni Kral Geliyor

realme son günlerin en çok konuşulan telefonu realme GT5 Pro için beklenen tanıtım tarihini açıkladı. GT 5 Pro fazlasıyla iddialı görünüyor.

realme bir süredir hakkında bilgiler verdiği üst segment telefonu realme GT 5 Pro için beklenen duyuru tarihini resmen doğruladı. Şirketin bri sonraki amiral gemisi telefonu 7 Aralık’ta Çin’de gerçekleşecek etkinlikle birlikte tanıtılacak.

realme bir süredir telefon hakkında zaten bilgiler aktarmakta. Daha önce yayınlanan bir postere göre GT 5 Pro’ya Snapdragon 8 Gen 3 işlemci birimi güç verecek. realme ayrıca tepede konumlandıracağı telefonda Sony IMX890 süper hafif periskop telefoto kameranın yer alacağını açıkladı.

realme Çin CMO’su Xu Qi Chase, telefonun sektörün ilk paslanmaz çelik ızgara tasarımına sahip olduğunu, bunun güçlü ve aşınmaya dayanıklı olduğunu ve lensteki radyal dokuyla mükemmel bir şekilde bütünleşerek genel görünüme doğal bir görünüm kazandırdığını söyledi.

realme GT5 Pro kamera tarafında çok iddialı

Ayrıca Qualcomm ve ArcSoft’un desteğiyle GT5 Pro, görüntülemenin temel mimarisini yeniden yapılandırıyor ve görüntüleme yeteneklerini kapsamlı bir şekilde geliştirildiğini açıklandı. Bu noktada realme GT 5 Pro’nun “Telefoto Görüntülemenin Yeni Kralı” unvanına doğru ilerlediği bilgisi verildi.

Telefonda yer alacak periskop kameradan söz etmek gerekirse, Sony IMX890, OMNIVISION 64B’yi %76 ve Samsung ISOCELL JN1’i %104 oranında geride bırakan süper büyük 1/1,56 inç sensör boyutuna sahip. Sensör F/2,6 diyafram açıklığıyla 3x optik yakınlaştırmayı, güçlü sabitleme için OIS+EIS’yi, tüm piksellerde çok yönlü odaklamayı ve kenar kesme teknolojisini desteklemekte.

Genel ışığa duyarlılık Samsung ISOCELL JN1 ile karşılaştırıldığında %215 artırılarak düşük ışık koşullarında mükemmel performans sağlanır ve kullanıcıların her zaman net ve yüksek kaliteli fotoğraflar çekmesine olanak sağlanır. realme GT5 Pro’nun IMX890 süper hafif periskop telefoto lensi şu anda sektördeki en büyük ve ışığa en duyarlı telefoto lenstir.

50MP IMX890 süper hafif periskop telefoto lens, güçlü OIS+EIS sabitleme sistemiyle bir araya gelerek 120x’e kadar süper yakınlaştırmayı destekler. Ayrıca IMX890 süper hafif periskop telefoto lensinin üretim maliyeti, geleneksel dik telefoto lense göre 4,5 kat daha yüksektir.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu