Akıllı TelefonAndroidCep TelefonuGenelGüncel Teknoloji HaberleriQualcomm

Snapdragon 8 Gen 3 Farklı Modellerle Gelebilir

Snapdragon 8 Gen 3 farklı modellerle gelebilir. Android tarafının bir sonraki amiral gemisi işlemcisini hazırlayan şirket, farklı bir yolda.

Snapdragon 8 Gen 3 farklı modellerle gelebilir. Android tarafının bir sonraki amiral gemisi işlemcisini hazırlayan şirket, farklı bir yolda.

Qualcomm ve Güney Kore’deki ortakları arasında sızdırılan görüşme belgeleri, yakında çıkacak olan Snapdragon 8 Gen 3’ün, biri TSMC’nin 4nm süreci altında üretilen, diğeri ise TSMC’nin 3nm süreci altında üretilen bir varyant olmak üzere 2 varyantla geleceğini ortaya çıkardı.

Haber, Qualcomm ile Samsung gibi akıllı telefon ortakları arasında sızdırılan e-posta görüşmelerini paylaşan Güney Koreli blog sitesinden geliyor. Sızan belgelerde Qualcomm, yakında çıkacak Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3’ün yonga seti CPU yapısı için ARM’in en yeni Cortex X4, Cortex A720 ve Cortex A520 CPU çekirdeklerini kullanacağını belirtti.

Ancak işlerin ilginçleştiği nokta Qualcomm’un (e-postalarda) yakında çıkacak olan Snapdragon 8 Gen 3 (SM8650) SoC’nin iki farklı modelde satışa sunulacağını paylaşması oldu; biri TSMC’nin 4nm N4P süreciyle üretilecek, diğeri ise TSMC’nin 3nm süreciyle üretilecek.

Qualcomm’un neden 2024’te Android amiral gemileri için Snapdragon 8 Gen 3 işlemcinin 2 farklı varyantını yaratmayı beklediği kafa karıştırıcı, ancak tarih bir göstergeyse, 2024 Android amiral gemilerinin önümüzdeki yıl çılgın bir yolculuğa çıkacağı söylenebilir.

Bağlam açısından, Qualcomm’un aynı CPU kombinasyonuna sahip iki aynı amiral gemisi Snapdragon işlemcisini en son piyasaya sürdüğü zaman, 2022’de Snapdragon 8 Gen 1 ve Snapdragon 8+ Gen 1 olmuştu. Her iki işlemci arasındaki en büyük fark nedir? İşlemcilerin üretim süreci. Standart Snapdragon 8 Gen 1, Samsung’un o zamanlar aşırı ısınma ve düşük güç verimliliği nedeniyle kötü bir üne sahip olan 4nm süreciyle üretildi. Bu arada, daha sonra piyasaya sürülen Snapdragon 8+ Gen 1, TSMC’nin 4nm süreciyle üretildi; bu, daha düşük sıcaklıklarıyla birlikte %30’a kadar daha iyi güç verimliliği sağlayan amiral gemisi yonga seti için çok daha iyi bir gelişme olduğu ortaya çıktı.

Snapdragon 8 Gen 3’ün iki TSMC varyantının 2024 yılında Plus olmayan ve Plus versiyonları olarak ayrı ayrı adlandırılıp adlandırılmayacağı belli değil. Ancak CPU’ları nedeniyle her iki varyant arasındaki performans farkını ve güç verimliliği farkını görmek ilginç olacak. Yapı aynı kalacak, tek fark yine 2022 Snapdragon 8 Gen 1 ve 8+ Gen 1 işlemciler gibi üretim süreci olacağını söyleyebiliriz.

Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 mobil işlemcinin önümüzdeki ay 24 Ekim’de Hawaii’de düzenlenecek Snapdragon Zirvesi 2023’te tanıtılması bekleniyor. Qualcomm’un en son sürümleri hakkında daha fazla bilgi edinmek için gelecek ayki etkinlik haberimizi takip etmeye devam edin.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu