Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Çin Telefonları Yükselişe Geçiyor! Apple Şokta!


Dünya genelinde Çin telefonları yükselişe geçmeye devam ediyor. Şimdi de Ruslar, Çin ve Kore’nin telefonlarına yöneliyor.

Rusya’nın Ukrayna’ya savaş açmasından sonra teknoloji devleri Rusya’ya karşı ambargo uygulamaya başlamıştı. Bu süreçte Apple ve Google Rusya pazarına olan sevkiyatlarını ve hizmetlerini durdurmuştu. Bu süreçte Çin telefonları ülkede popülerlik kazanmaya başladı. Russian Standard Bank tarafından yapılan bir araştırmaya göre, bu yılın ilkbaharında Rus kullanıcılar Güney Kore ve Çin menşeli telefonlara yönelmeye başladı.

Mart-Mayıs 2022’de Çin ve Kore menşeli telefonların payı, satın alınan toplam akıllı telefon hacminin tam yüzde 88’ini oluşturdu. Bir yıl önce bu zamanlarda pazar payı yüzde 73 seviyesindeydi. Amerika ve Avrupa menşeli telefonlar ise resmen çakıldı diyebiliriz. Amerika ve Avrupa menşeli telefonların pazar payı yüzde 27’den bir anda yüzde 12’ye düştü.

Fiyatlara gelecek olursak; Ruslar telefon için artık çok fazla para harcamak istemiyor. Ekonomik bir krizin patlamasından korkan Ruslar bu yüzden daha bütçe dostu Çin ve Güney Kore menşeli telefonlara da yöneliyor olabilir. Ancak biz Amerika ve Avrupa ülkelerinin uyguladığı bu ambargonun çok sürmeyeceğini düşünüyoruz. Yakında Apple ve diğer üreticiler Rusya’ya telefon sevk etmeye başlayacaktır.

Çin telefonları

Türkiye’de de aslında durum farklı değil. Çin menşeli telefonların ülkemizde uygun fiyatla satışa sunulmasından sonra insanlar artık bütçe dostu telefon arayışına girdi. Bu durum daha uzun süre devam edecek gibi görünüyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu