Akıllı TelefonGenelMicrosoft

Microsoft, Windows 10 Lisans Satışını Durdurdu

Bir devrin sonuna gelinmek üzere. Microsoft Windows 10 lisans satışlarını durdurdu. Güncelleme desteği ise 2025’te sona erecek.

Microsoft, piyasaya sürülmesinin üzerinden yaklaşık sekiz yıl sonra Windows 10 işletim sistemini kademeli olarak kullanımdan kaldırma sürecini başlattı. Windows 10, 2015 yılında piyasaya sürüldü ve destek 14 Ekim 2025 itibariyle sonlandırılacak. Yazılım devi artık Windows 10 için lisans satışını durdurdu. Microsoft artık resmi çevrimiçi veya çevrimdışı mağazalarında işletim sistemini etkinleştirmek için anahtarlar sunmayacaktır.

Microsoft Store’da bundan sonraki süreçte sadece Windows 11 için anahtar satın alınabilecek. Bugünden itibaren, Microsoft’un web sitesindeki Windows 10 Home ve Pro sayfaları Windows 11’e yükseltme sayfasına yönlendirmeye başladı. (Bilgisayarınızı Windows 11’e yükseltin). 

Microsoft‘un 14 Ekim 2025’e kadar güvenlik güncelleştirmeleri yayınlamaya devam edeceğini hatırlatalım. Öte yandan kullanıcılar, üçüncü taraf satıcılardan Windows 10 lisanslarını ve Windows 10’un fiziksel kopyalarını satın alabilecekler. Windows 10 anahtarları, Amazon veya eBay gibi diğer çevrimiçi mağazalardan satın alabilirsiniz. Ayrıca çevrimdışı perakendeciler dünya çapında Windows 10 lisanları sunmaya devam edecek.

Öte yandan Microsoft’un Windows 11’in halefi olan Windows 12 üzerinde çalıştığını ve yeni sürümün yapay zeka üzerinde büyük başarı sağlayabileceğini öne süren raporların olduğunu hatırlatalım. Ancak Windows 12’nin piyasaya ne zaman çıkacağı henüz bilinmiyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu