Güncel Teknoloji HaberleriIntelMobirollerTeknoloji

Intel, Arrow Lake İşlemcileriyle Apple’ı Korkudan Titretecek!

Mavi çip devinin yeni yol haritası, Intel Arrow Lake çiplerinin, Apple M1 serisi ile nasıl rekabet edeceğini ortaya koyuyor. İşte detaylar.

Alder Lake serisi ile AMD’den tahtını geri alan Intel, bu defa Apple’ın M1 serisine göz dikti. Son raporlar ile birlikte mavi çip devinin yeni bir yol haritası ortaya çıkarıldı. Bu yol haritası ise yeni Intel Arrow Lake isimli işlemci ailesinin Apple M1 çipleriyle nasıl rekabet edeceğini ortaya koyuyor. Gelin yol haritasına bir göz atalım.

Intel, Arrow Lake İşlemcileriyle Liderliğini Sürdürecek

Ünlü sızıntıcının paylaştığı bir yol haritası, Intel’in 15. nesil işlemcilerinin “Arrow Lake” olarak adlandırılacağını ortaya koydu. Bu yol haritası aynı zamanda Intel’in, teknoloji devi Apple’ı nasıl geçmek istediğini de gösteriyor. Mavi çip devi, daha güçlü masaüstü yongaları yerine yaklaşmakta olan mobil işlemci serisine daha fazla odaklanacak. Bu mobil işlemcileri ile birlikte şirket, Apple’a göre çok daha iyi verimli performans sunacak.

Intel Arrow Lake

Bu performansı sunmak için şirket öncelikle Tayvan merkezli çip üreticisi TSMC ile işbirliği yapacak. Aktarılanlara göre, Arrow Lake ailesinde TSMC’nin 3nm üretim teknolojisi kullanacak. Buna ek olarak, Arrow Lake işlemcilerin performans ve verimlilik için ayrılmış olan birden fazla çekirdekle gelmesi bekleniyor.

Arrow Lake ailesinin çıkış tarihi ise yol haritasına göre 2023 yılında gerçekleşecek. Apple’ın 2023 yılında süreceği çiplere veya halihazırda olan M1 ve yaklaşan M2 çipleriyle savaşa girmesi beklenen mavi çip devi, Arrow Lake ailesiyle bu mücadeleden galip çıkabilir. Yeni gelişmeler için takipte kalın.

 

 

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu