Akıllı TelefonAndroidGenelGoogleGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Google, Pixel 4 yüz tanıma rezaleti ile ilgili açıklama yaptı! Şaka mı bu?

Google bugün yaptığı bir açıklama ile Pixel 4 yüz tanıma özelliğinin hatasını kabul etti ve bu konuda kullanıcılara ne yapması gerektiğini söyledi!

Google 2015 yılında tüm operasyonlarını Alphabet adında bir şirkete devretti. Böylece tek bir yapı altında toplanan Google ve iştirakleri Apple‘ı geçerek bir anda dünyanın en değerli markası konumuna yükseldi. Android işletim sisteminin yaratıcısı Google yeni nesil telefonları Pixel 4 ve Pixel 4 XL tanıtımını gerçekleştirdi. Bildiğiniz üzere Pixel 4 yüz tanıma tarafında ön kamer yerine bunu solo sensör adını verdiği bir 3D tarama ünitesi ile gerçekleştiriyor. Bugün iPhone X sonrası  modellerde ve OPPO Find X modelinde parmak izi bulunmuyor ve bu telefonlarda da sadece yüz tanıma kullanılıyor.

Geçtiğimiz günlerde gelen raporlar sonrasında Google’ın yeni amiral gemisi Pixel 4‘ün gözler kapalıyken de ekran kilidini açtığı ortaya çıktı. Bu sorunu kabul eden Google resmi bir açıklama yaptı ve kullanıcılarına “yüz tanıma ile birlikte şifre ile ekran açılışı” önerisinde bulundu. Şaka gibi olan bu açıklama sonrasında ise güncelleme geleceği belirtilse de ne zaman güncelleme verileceği ile ilgili bir açıklamada bulunulmadı.

Bu sorunun kabul edilmesi güzel ama bizim anlamadığımız şu; Google gibi dünyanın en büyük şirketinde bu telefonun Ar-Ge sürecinde çalışan bir kişi bile bu telefonu yüzüne tutup gözlerini kapatmadı? Bu kadar amatör nasıl olunabiliyor?

Gerçekten bunu anlamış değiliz. Sorunun çözümü ise şifre koyun oluyor; bu da işin başka bir ironisi…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu