AndroidAppleGoogleVideo İncelemeler

iOS mu? Android mi? Tarafını Seç Öyle Gel (Video)

Yüzyılın sorunsalı iOS mu Android mi? İşte bu sorunun cevabını bulmak değil ama sorgulamak istiyoruz. Peki sizin tarafınız hangisi?

Akıllı telefon pazarında işletim sistemi olarak elimizde sadece iOS ve Android kalmış durumda. Daha önceleri, Symbian, BlackBerryOS ve bizleri her seferinde güldüren Windows Phone işletim sistemleri vardı. iOS ve Android harici tüm işletim sistemleri battı gitti. Kötü yönetim sonrası Windows Phone işletim sisteminin batırılması ise Nokia’nın batması kadar zordu; ama Microsoft bunu da başardı. Yıllardır sorulan bir soruya bugün bir video ile çözüm bulamakta değişen parametreler sonrasında yeniden değerlendiriyoruz. iOS mu Android mi?

Bundan birkaç yıl öncesine kadar Android ekosistemi için “güvensiz” algısı vardı ama son dönemde Google’ın geliştirdiği güvenlik politikaları sonrasında Android ekosistemi çok daha güvenli bir noktaya taşındı. Hatta Android ekosisteminin en popüler uygulamalarından birisi olan Antutu bile “güvenlik” sorunları yüzünden Google Play Store üzerinden kaldırıldı.

Android Güncelleme Almıyordu! Peki Şimdi?

Bununla birlikte birçok kişinin de Android ekosistemi için “güncelleme almıyor” eleştirileri vardı ve bu konuda da inanılmaz haklıydılar. Oysaki geçtiğimiz yıl ve bu yıl itibariyle orta segment telefonlara bile 2 yıl hatta 4 yıl Android güncellemesi verilmeye başlandı. Amiral gemisi modellerin ise 4 yıl boyunca Android güncellemesi alacak olmaları bu konudaki iOS üstünlüğünü de biraz absorbe etti diye düşünüyoruz.

Bununla birlikte videoya geçmeden önce şunun da altını çizmek lazım. Cebinizde 12 bin TL para varsa iOS mu Android mi sorunsalını asla yaşamazsınız zira 12 bin TL‘ye ancak ve ancak 4 – 5 yıllık iPhone modelleri alabilirsiniz.

Tüm bunlara ek olarak; bir iPhone modeli ile bir Android telefonu karşılaştıracaksınız. iPhone’nun karşısına orta segment bir Android telefon koyamazsınız; ya da koymamalısınız. Daha fazla lafı uzatmayalım ve videoya geçiş yapalım….

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu