Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerrealme

Realme GT 5G’nin Performans Canavarı Olacağı Onaylandı!

Önümüzdeki günlerde resmiyet kazanacak Realme GT 5G akıllı telefona dair resmi paylaşımlar başladı. İlk olarak telefonun işlemcisi onaylandı.

Takvimler 4 Mart tarihini gösterdiğinde Realme sadece kendisinin değil mobil dünyasını en güçlü donanım özelliklerini barındıran telefonlardan biri olan Realme GT 5G modelini görücüye çıkaracak. Bir süredir sızıntılara konulan telefona ilişkin bu defe resmi bilgi paylaşımı başladı.

Yayınlanan hem AnTuTu ve hem de poster GT 5G’nin 5nm üretim sürecine sahip Qualcomm’un sekiz çekirdekli Snapdragon 888’den güç alacağını onayladı. Realme güçlü işlemcinin yanında performansı daha da artıracak LPDDR5 ve UFS 3.1 gibi iki önemli donanımı telefona dahil edecek.

Realme GT 5G başlıca özellikleri

GT 5G ismini taşıyacak telefon kutudan Android 11 işletim sistemiyle çıkacak. 12GB RAM + 256GB belleğin eşlik edeceği telefonda 6.8 inç büyüklüğünde 20:9 en boy oranına sahip AMOLED ekran yer alacak. 120Hz tarama hızına sahip olacak bu ekranda çözünürlük 1440 x 3200 piksel seviyesinde olacak.

Daha önce gün yüzüne çıkan bazı gelişmeler GT 5G’nin üçlü arka kameraya sahi olacağı ve ana sensörün 64 megapiksel çözünürlükte olacağı yönündeydi. Ön tarafta ise tek kamera olacak ve bunun için ekran üzerinde bir delik olacak.

3C sertifikasyon sürecinden geçerken telefonun 65 watt hızlı şarj desteğine sahip 5.000 mAh büyüklüğünde pil taşıyacağı kaydedildi. Fakat Realme’nin 125 watt UltraDART hızlı şarj çözümünü de GT 5G ile kez piyasaya süreceği konuşuluyor. Son olarak Weibo aracılığıyla yayınlanan bir görüntü GT 5G’nin deri Bubblebee renginde ve pürüzsüz bir arka yüzeye sahip olacağını gösterdi.

Realme GT 5G renk seçeneği
Realme GT 5G renk seçeneği
Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu