Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerOPPOTeknoloji

OPPO 125W dedi! Böyle bir hız olamaz! Mobil pazarda deprem

Mobil pazarda deprem etkisi yaratan OPPO 125W Super VOOC 3.0 teknolojisi resmen tanıtıldı. OPPO, inovasyon nedir? Yine sektöre ders verdi…

Akıllı telefonlarda daha hızlı şarj nedir bilinmezken OPPO oldukça önemli bir teknolojiyi bizlere tanıttı. Amiral gemisi telefonlarda ön kameralarda 2 megapikseller kullanılırken, arkada ise 13 megapiksel kameralara “vaaay” denirken OPPO 2014 yılında Find 7 serisi ile birlikte ilk nesil VOOC teknolojisini tanıttı. Bu teknoloji 4V 5A ile birlikte 20W şarj gücünü bizlere sunuyordu. O zamanlar rakipleri 5W şarj güçleri ile pazardaydı. Geçtiğimiz günlerde haberini yaptığımız OPPO 125W VOOC teknolojisi ise az önce resmen tanıtıldı.

O dönemden sonra OPPO, VOOC teknolojisini geliştirdi ve 2018 yılında Find X Lamborghini Edition ile birlikte (daha sonra RX17 Pro‘da da kullanıldı; ama RX17 Pro ne telefondu yaa) Super VOOC ile tanıştık. Bu da 50W hızlı şarj desteğini bizlere sundu. VOOC 3.0 ile de 30W hızlı şarjı kullanmaya başladık. Daha sonra OPPO Ace 2 ve Find X2 ile birlikte 65W gücünde Super VOOC 2.0 ile tanıştık. Bugün ise OPPO işi abarttı ve 125W hızlı şarjını resmen bizlere gösterdi.

Bununla birlikte OPPO, 65W kablosuz şarj teknolojisini de tanıttı. Şaka gibi ama değil; kablosuz şarj iletimi 65W seviyesine çıktı. Bununla birlikte 50W mini SuperVOOC şarj cihazı da resmen tanıtıldı. Seyahat için bu ürün rahatlıkla kullanılabilir.

OPPO 125W ne kadar hızlı?

Açıkçası herkesin merak ettiği bu soruya OPPO Şarj Teknolojileri Baş Mühendisi Jeff Zhang cevap verdi ve OPPO‘nun yeni nesil 125W hızlı şarj teknolojisinin 4.000 mAh boyutundaki bir bataryayı 5 dakikada %41‘e kadar, 20 dakikada ise tamamen şarj edebildiğini açıkladı. Bu gerçekten inanılmaz bir durum.

Bu noktadaki en önemli soru ise şuydu. 125W hızlı şarj adaptörü ile eski telefonlar şarj edilebilecek miydi? Yapılan açıklamaya göre önceki SuperVOOC ve VOOC hızlı şarj protokolleriyle yeni şarj teknolojisi tam bir uyum sergiliyor. 65W PD ve 125W PPS dahil olmak üzere tüm genel protokolleri de destekliyor ve şu an sektörün en gelişmiş hızlı şarj teknolojisini sunuyor.

Mobil pazarda hiçbir inovasyon ortaya koymayan üreticiler kutu içine ipten örgülü şarj kablosu koyarak inovasyon yaparken; 108 megapiksel kameralar ile en iyi fotoğrafı çekeceklerini zannederken OPPO, inovasyon kelimesini uzaya çıkartıyor…

Lansmanı izlemek istiyorsanız aşağıdaki videoyu takip edebilirsiniz…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu