Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerRedmiXiaomi

Redmi K30 resmen onaylandı! İlk bilgiler heyecan yaratıyor

Redmi K30 cephesinden ilk resmi bilgiler geldi. Redmi Genel Müdürü Lu Weibing resmi Weibo hesabından K30 modeline ait ilk bilgileri aktardı.

Kıdemli yöneticinin paylaştığı bilgilere göre RedmiK30 ve muhtemelen K30 Pro’da ekrana gömülü çift ön kamera yer alacak. Benzer yani çift ön kameralı yapı daha önce Galaxy S10 Plus modelinde karşımıza çıktı. Aynı kamera birimi yine önümüzdeki günlerde tanıtılacak Honor V30 Pro modelinde yer alacak.

Redmi, K30 serisi ile birlikte aynı zamanda ilk kez ekran üzerine konumlandırılan kamera yapısını kullanacak. Kimilerine göre çentikten daha iyi bir kullanım deneyimi sunan ekran delikleri bu yıl Samsung’un tüm tepe modellerine yer aldı.

Redmi Genel Müdürü aynı zamanda telefonun  5G desteğine sahip olacağını da doğruladı. Cihazda kullanılan 5G modem, hem özerk (SA) hem de özerk olmayan (NSA) ağ yapılarını destekleyecek. Bu ağları destekleyen ilk modem Huawei tarafından geliştirilen Balong 5000 modem (Kirin 990 işlemcisi) olurken, RedmiK30 bu işlemci ve modemin kullanılmayacağını herkesin malumu. Bunun yerine Snapdragon 7 Serisi 5G modem kullanılacak.

Resmi bilgilerin açığa çıkmasının ardından RedmiK30 ve K30 Pro’nun çok da uzak olmadığını düşünüyoruz. Ekrana gömülü parmak izi tarayıcısı, OLED ekran, arkada daha gelişmiş en az üç kamera, daha büyük bir batarya ve Snapdragon 855 Plus işlemcisi K30’da öne çıkan bazı özellikler olacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu