Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerXiaomi

Sinir bozucu Xiaomi MIUI reklamları kaldırılmaya başlandı

Rakiplerine göre daha uygun fiyatlardan telefon satan Xiaomi’nin en önemli gelir kapılarından biri MIUI reklamları. Esas olarak Çinli kullanıcıların bu reklamlara alıştığını söyleyebiliriz, ancak dünyanın geri kalanı için bunların sinir bozmaktan başka bir işe yaramadığı gerçek. Neyse ki bu sinir bozucu Xiaomi MIUI reklamları kademeli olarak kaldırılmaya başlandı.

“Kardeş sitelerimiz SamsungBurada.Net,  HuaweiBu rada.Net ve OppoBurada.Net adreslerine de girmenizi sizden rica ediyoruz…”

Arayüzde karşımıza çıkan sinir bozucu reklamlardan biri
Arayüzde karşımıza çıkan sinir bozucu reklamlardan sadece biri

Xiaomi MIUI reklamları sistemden temizleniyor

Bir süredir Xiaomi yetkililerinden gelen açıklamalar bu reklamların zaten kademeli olarak kaldırılacağını görüyorduk. Xiaomi’nin ürün müdürü ve MIUI genel müdürü resmi Weibo hesabından konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Kıdemli yöneticiye göre MIUI arayüzünde yeni reklam yerleşim düzeni başlatıldı.

Yöneticinin açıklamalarına göre reklam alanlarını çoğu arayüzden çıkarıldı ve önümüzdeki iki ay içerisinde reklam alanı kaldırma süreci devam edecek. Xiaomi ayrıca rahatsız edici reklamlara yönelik düzenlemeleri ihlal edenlere karşı sert yaptırımlar da getiriyor.

MIUI ekibine göre reklam kaldırma süreci iki ila üç kadar sürecek. Son olarak MIUI arayüzünde reklam görmeye devam edeceğimiz. her durumda ortaya çıkan sinir bozucu reklamların sistemden kaldırılması dahi bizce önemli bir gelişme.

Editörün notu: Xiaomi’nin donanım satışlarından %5’i geçmeyecek bir kâr stratejisi mevcut. Reklam, şirketin en önemli gelir kapılarından biri ve bundan sonraki süreç bu reklamların büyük bölümü olmayacak. Bu durumda akıllı telefon fiyatlarında artış yaşanabileceği ihtimali doğuyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu