Akıllı TelefonEMUIGüncel Teknoloji HaberleriHuawei

Huawei P60 Pro Bir Kez Daha DxOMark’ın Konuğu Oldu


DxOMark sitesinin kamera şampiyonu olan Huawei P60 Pro, bu defa ses yeteneklerini sergilemek için sitenin konuğu oldu.

DxOMark uzmanları, amiral gemisi Huawei P60 Pro’nun hoparlörlerini ve mikrofonunu test etti. Bir süreden beridir Türkiye’de de satışta olan Huawei P60 Pro, sınıfındaki akıllı telefonlar arasında ilk ona girmeyi başardı. Telefon genel sıralamada ise 13. oldu.

P60 Pro iki hoparlörle donatılmıştır: Biri sol üstte ve diğeri sağ altta. Akıllı telefon, klasik kulaklık girişinden yoksun, ancak HUAWEI Histen adı verilen tescilli ses geliştirme teknolojisini destekler.

DxOMark’ın yaptığı incelemenin detaylarına gelecek olursak, akıllı telefon ses yeniden üretim testinde iyi bir ton dengesi, dinamikler ve net bir ses sergiliyor. Ancak düşük frekans eksikliği  ortaya çıkıyor ve ses seviyesi arttığında ses sıkıştırılır ve bunun sonucunda artıların önemli bir kısmı kayboluyor. Ancak film izlerken ve oyun oynarken bu eksiklikler neredeyse hissedilmiyor. Uzmanlar, eksikliklerin akıllı telefonun donanımıyla değil, öncelikle ses ayarlarıyla ilgili olduğunu belirtiyor.

Akıllı telefon, ses kaydında, oynatmadan daha kötü performans gösterdi, ancak ses saflığı noktasında DxOMark rekoru kırmayı başardı, neredeyse hiçbir eser yok. Diğer bir avantaj, iyi dinamikler ve rüzgar gürültüsünün bastırılmasıdır. Eksiklikler arasında, video kaydederken boğuk bir ton, uzamsal ses eksikliği ve yetersiz mikrofon konumu sıralandı. Mikrofonu bir parmakla yanlışlıkla kapatmak kolay.

P60 Pro, tüm testlerin ardından genel sıralamada 13. sırada yer aldı (aynı puanla iPhone 14’ün hemen arkasında). Fiyat kategorisindeki akıllı telefonlar arasında sekizinci sırada yer alan P60 Pro, iPhone 12 Pro Max’i bir puanla geride bıraktı.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu