Akıllı TelefonAndroidGüncel Teknoloji HaberleriSamsung

Galaxy S23 One UI 6.1 Sonrasında Bir Sorun Yaşıyor

Samsung, başta Galaxy S23 serisi olmak üzere One UI 6.1 güncellemesini birçok model için başlattı. Ancak bir sorun var gibi görünüyor.


Samsung, saatler önce One UI 6.1 güncellemesini Galaxy S23 serisi cihazlar da dahil olmak üzere birçok üst düzey akıllı telefon ve tablette kullanıma sunmaya başladı. Yeni yazılım, Galaxy AI dahil birçok heyecan verici ve kullanışlı özellik getirdi. Her şey çok güzel görünse de dünden beridir birçok kişi Galaxy S23 serisini One UI 6.1’e yükselttikten sonra şarj hızlarının düştüğünden şikayet ediyor. Peki gerçekten de şarj hızı düştü mü?

Galaxy S23, 25 watt’a kadar şarj hızı destekliyor. Ancak Samsung’un BAE Topluluk forumunda ‘Pruone’ adını taşıyan bir kullanıcı, One UI 6.1’in Galaxy S23’ün şarj hızını 15 watt ile sınırladığını iddia eden bir mesaj yayınladı. Kullaıcı, pil ve şarj istatistiklerini veren ve cihazın 15 watt’ta şarj olduğunu gösteren bir uygulama olan Electron’un ekran görüntüsünü paylaştı. Bu gönderiden alıntı yaparak, X / Twitter’da @theonecid kullanıcı adına sahip bir hesap, insanlara aynı sorunla karşı karşıya olup olmadıklarını sordu ve birçok kişi Galaxy S23 modellerinin daha yavaş bir hızda şarj olduğunu iddia etti.

Galaxy S23 One UI 6.1 Güncellemesi Şarj Hızını Düşürmedi

SamMobile sitesi durumun böyle olup olmadığını kontrol etmek için One UI 6.1 sürümünde çalışan Galaxy S23’ü 120W PPS şarj cihazına takıyor. Site takılabilir Voltaj ve Amper Ölçer kullanarak şarj hızını ölçüyor. Buna göre Galaxy S23 yukarıdaki görselde de görebileceğiniz gibi 20W civarında şarj oluyordu. Bu, Samsung’un iddia ettiğinden 5W daha düşük ancak telefon, özellikle pil çok düşük olduğunda ara sıra 25W şarj oluyor. Genellikle One UI 6.0’da bile 20 watt’ta şarj edilir. Yani hayır, Samsung, One UI 6.1 güncellemesiyle Galaxy S23’ün şarj hızını 15W ile sınırlamadı.

Ayrıca pil yüzdesi arttıkça şarj wattının da azaldığını belirtmekte fayda var. Yani pil yüzdesi daha yüksek olduğundan bu kullanıcıların telefonlarının şarj hızının 15W’ta düşmesi olağan bir durum. Site ayrıca çok yakında Electron uygulamasıyla da şarj hızının ölçüleceğini ve bulguların paylaşılacağını belirtti. 

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu