Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

Galaxy S22 ve S22+ S Pen’i Destekliyor mu?

Samsung’un yeni tanıtılan Galaxy S22 ve S22+ modellerinin S Pen desteğine sahip olup olmadığı merak konusu. İşte sorunun cevabı karşınızda.

Güney Koreli devin Samsung Galaxy S22 ve S22+ modelleri, büyük çıkışıyla sektörde yoğun ilgi gördü. Geniş özellikleri ile dikkat çeken bu iki akıllı telefonun S Pen desteğine sahip olup olmadığı kullanıcılar ve alıcılar arasında merak ediliyor. Bu soruyu cevaplandırmak adına raporları sizlere aktaracağız.

S22 Ultra S Pen Desteğiyle Tanıtıldı, Peki S22 ve S22+ için Destek Var mı?

S Pen, Samsung’un Galaxy Note serisi akıllı telefonlarının en önemli özelliğiydi ve Note adının arkasındaki tek neden buydu. Ancak Samsung, Galaxy Note serisini geçtiğimiz yılda raftan kaldırdı ve bunun yerine Galaxy S21 Ultra’ya S Pen desteği getirildi.

Geçtiğimiz gün tanıtılan Galaxy S22 Ultra da aynı şekilde S Pen desteği aldı. Ancak S22 ve S22+’ın S Pen’i destekleyip desteklemediği de bir merak konusu.

S22 ve S22+

Ne yazık ki, standart S22 ve S22+, S Pen desteği içermiyor. Bazı kullanıcılar, S Pen’i bu iki model üzerinde denedi ancak bir sonuç alamadılar. Çünkü S Pen, bir sayısallaştırıcı mekanizması içerdiği için bu iki telefon üzerinde çalışamıyor. Bu sayısallaştırma mekanizması, yalnızca S22 Ultra gibi destek sunulan modeller üzerinde S Pen’in kullanılabilmesine izin veriyor.

S22 ve S22+’ta kalem kullanabilmeniz için sayısallaştırma mekanizması içermeyen üçüncü taraf bir kalem kullanmanız gerekli. İlerleyen serilerde bu durumun değişebileceği şu anlık bilinmiyor ancak S Pen’in standart S serilerinde de kullanılabilmesi kullanıcılar arasında yoğun bir talep. Yeni gelişmeler için takipte kalın.

 

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu