GenelGüncel Teknoloji HaberleriSamsungXiaomi

Xiaomi ve Samsung rekabetinde kazanan belli oldu

Samsung için mobil dünyasında işlerin yolunda gitmediği ortada. Satışları gün be gün azalan şirketin bir zamanlar kalesi olarak gösterilen pazarlarda ise artık gerilere düştüğünü görüyoruz. Bir zamanlar Çin’in bir numarası olan Samsung’un ülkedeki pazar payı %1’in altına gerilemiş durumda. Samsung şimdi dünyanın önemli pazarlarından biri olan Hindistan’da zirveyi Xiaomi’ye kaptırdı. Ülkede Xiaomi ve Samsung arasında son birkaç çeyrektir zaten agresif bir rekabet yaşanıyordu.

Xiaomi ve Samsung rekabetinde son durum!

Pazar araştırması şirketi International Data Corporation (IDC), Hindistan’daki akıllı telefon satışlarına ilişkin yeni bir rapor yayınladı. Rapora göre ikinci çeyrek itibariyle ülkede 33.5 milyon akıllı telefon satışı gerçekleşti. 10 milyon akıllı telefon satışı gerçekleştiren Xiaomi ülkedeki pazarın %29.7’sini elinde bulunduruyor. Şirket ayrıca geçen yıl aynı dönemle kıyaslandığında satışları %107.6 artırmış görünüyor.

Xiaomi ve Samsung rekabeti
Xiaomi ve Samsung rekabeti

8 milyon akıllı telefon satışı gerçekleştiren Samsung %23.9 pazar payıyla ikinci sırada. Samsung geçen yıl aynı döneme göre satışları %21 oranında artırmış olmasına rağmen Xiaomi tarafından geçildi. En çok satış yapan diğer firmalar Vivo, Oppo ve Transsion şeklinde sıralanıyor.

Raporda çarpıcı bazı detaylar da yer alıyor. Artık Hindistan’da satılan üç akılı telefondan birinde Xiaomi markası yer alıyor. Xiaomi ayrıca çevrimiçi satışlarda art arda yedi çeyrektir bir numara olmayı sürdürüyor. İkinci çeyrek itibariyle ülkede en çok satan 5 telefondan 4’ü Xiaomi markası taşıyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu