AndroidGoogleGüncel Teknoloji HaberleriPixel

Pixel 8 ve Pixel 8 Pro’nun Ekranında Sürprizler Olacak

Pixel 8 ve Pixel 8 Pro cephesinde her geçen gün yeni detaylar ortaya çıkıyor. Kameranın ardından bu defa ekran özellikeri belli oldu.

Google’ın son baharda duyuracağı Pixel 8 serisi telefonların bu defa ekran özellikleriyle karşı karşıyayız. Hatırlayalım, daha önce telefonların Google Tensor G3 yonga setinden güç alacağı onaylandı. Android Authority sitesi ayrıca bir süre önce telefonların kamera özelliklerini ayrıntılı olarak sızdırıldı. Pixel 8 ve Pixel 8 Pro modellerinin şimdi de ekran özellikleriyle karşı karşıyayız. Yeni bir sızıntıya göre Pixel 8 serisinde ekran tarafında bir sürpriz gerçekleşecek.

Sözünü ettiğimiz gelişme serisinin standart modelinde gerçekleşecek. Pixel 8’in ekranı Pixel 7’deki 6.3 inçlik ekrana kıyasla daha küçük yani 6.1 inç büyüklüğünde olacak. Sevindirici olan gelişme ekran tarama hızının artırılması oldu. Pixel 7’deki 90Hz ekranın yerine Pixel 8’de 120Hz yenileme hızına sahip bir OLED ekran göreceğiz. Pixel 8’deki ekranın ayrıca 1400 nit tepe parlaklığa erişmesi ve Full HD+ çözünürlüğünde olması bekleniyor. Google bu modeldeki ekranı muhtemelen Çinli BOE firmasından tedarik edecek.

Pixel 8 Pro’ya baktığımızda, telefonda 6.7 inç büyüklüğünde Quad HD+ çözünürlüğünde ve 120Hz yenileme hızına sahip OLED ekran yer alacak. 1600 nit tepe parlaklığa erişecek olan ekran Samsung’dan tedarik edilecek.

Google, Pixel 8 serisi modellerin ikisinde düz ekran kullanacak. Ayrıca yenileme hızının Pixel 7 serisindeki 30Hz’e kıyasla Pro modelinde 5 Hz’e ve Pixel 8’de 10 Hz’e kadar inebileceği belirtiliyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu