Akıllı TelefonHuaweiKatlanabilir Telefonlar

Huawei Mate X3 Uydu Bağlantısı ile Yakında Gelebilir


Amborgalar devi Huawei’nin yeni katlanabilir telefonu olması beklenilen Mate X3 uydu bağlantısı ile yakında gelebilir.

Huawei’nin uzun zamandır Mate X2 katlanabilir telefonunun yerine getireceği yeni model telefon üzerinde çalıştığı söyleniyor. Yerine gelecek olan Mate X3 katlanabilir telefonunun Aralık 2022 tarihinde piyasaya sürülmesi bekleniyordu ancak görüldüğü üzere bu durum gerçekleşmedi. Huawei tarafından resmi bir açıklama yapılması beklenirken Çin’den yapılan bazı sızıntılar ile yeni katlanabilir telefonun uydu bağlantısı ile piyasaya sürüleceğini açıkladı.

Resmi lansman tarihi henüz açıklanamayan Mate X3’ün Huawei P60 Serisinden önce gelmesi bekleniyor. P60 serisi için yapılan sızıntılara bakıldığında serinin Mart ayında piyasa sürüleceği söyleniyor. Bu durumda yeni katlanabilir telefon Mate X3 modelini de Şubat ayında piyasaya sürülmesini bekleyebiliriz. Görünüşe göre Huawei bir önceki modeli olan Mate X2 ile aynı tarih aralığında piyasaya sürmek istiyor.

Sızıntılara göre katlanabilir modelin Mate 50 serisinde de görmüş olduğumuz gibi uydu bağlantısını destekleyeceği söyleniyor. Kullanıcıların BeiDou Uydu Konumlandırma Sisteminin doğrudan uydu ağını kullanarak kısa mesaj göndermelerine ve almalarına olanak tanıyacak. Ancak Mate 50 serisinden farklı olarak bu model de sesli mesajları da destekleyecek.

Huawei Mate X3

Uydu bağlantı özelliği birçok teknoloji devinin dikkatini çekiyor. Bu devlerin arasında bulunan Samsung yaklaşan Galaxy S23 Ultra ile bu teknolojiye kavuşacak. SOS iletişim özelliği, hücresel veya Wi-Fi bağlantısı olmadığı durumlarda özellikle yararlı olacak. Aslına bakıldığında kolay kolay ihtiyacımız olmayabilir ama yine de bu teknolojinin telefonlarda olması telefonun çekmediği yerlerde ayrı bir güven verecektir.

İlginizi Çekebilir: Huawei P60 Ultra Kesin Geliyor, Asın Bayrakları

Yeni katlanabilir telefon Mate X2 ile ilgili bilinen bilgiler oldukça sınırlı durumda. Şimdilik bilinen özelliklerine bakmak gerekirse yalnızca 4G bağlantı noktasına sahip olması ve en yeni Snapdragon 8 Gen 2 işlemci ile güçlendirilmesi bekleniyor. Söylentilere göre Mate X3, Galaxy Z Fold 4 katlanabilir telefonuna bakılarak daha ucuz bir fiyat ile satışa girecek. İlerleyen zamanlarda yeni katlanabilir telefon hakkında daha fazla bilgiye ulaşmayı bekleyebiliriz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu