Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiTeknoloji

Huawei Y9a özellikleri ile birlikte duyuruldu! Bomba geliyor!

Bugün Huawei Y9a özellikleri ile birlikte şirket tarafından resmen duyuruldu! Kamera ve ekran özellikleri ile oldukça uygun cihaz yolda!

Geçtiğimiz aylarda Huawei Y9a özellikleri ve tasarımı ortaya çıkaran birkaç reklam afişi görmüştük. Artık cihaz Huawei tarafından resmi olarak tanıtıldı!

Huawei Y9a modeli 6.63 inçlik çentiksiz 2400×1080 piksel çözünürlüklü bir LCD ekran ile inşa edilmiş. Cihaz kaputun altında Helio G80 yonga setine sahip ve Android 10 tabanlı EMUI 10.1 ile birlikte gelmekte. Ancak diğer yeni Huawei akıllı telefonlarında olduğu gibi bu cihaz da Google hizmetlerinden mahrum ve uygulamaları indirmek için Huawei’nin AppGallery uygulamasını kullanmanız gerekecek.(PWA teknolojisi sağolsun YouTube’a erişebiliyorsunuz)

Y9a modeli dahili 128GB genişletilebilir depolama alanına sahip. 6GB ve 8GB olmak üzere iki RAM seçeneği mevcut. İkinci seçenek yalnızca Asya-Pasifik, Orta Doğu ve Orta Asya’daki bazı ülkelerde satışa sunulacak.

Fotoğrafçılık için Huawei Y9a, toplam beş kamera ile birlikte geliyor. Açılır mekanizmaya monte edilmiş 16 MP selfie kamerası ve arka tarafta 64 MP birincil, 8 MP ultra geniş (120° açı) kombinasyonu olan dörtlü kamera kurulumu, 2MP makro ve 2MP derinlik sensörü birimleri bulunuyor. Akıllı telefon aynı zamanda sabit elde tutulan videoları kaydetmenize yardımcı olacak EIS Video sistemi ile birlikte gelmekte.

Cihazın bataryası 22,5W hızlı şarj desteğine ve 4.300 mAh kapasitesine sahip. Ancak Afrika, Orta Doğu ve Orta Asya’daki bazı ülkeler 40W şarj desteğine sahip 4.200 mAh pil alacak gibi duruyor.

Huawei Y9a‘nın diğer öne çıkan özellikleri arasında yana monte edilmiş bir parmak izi okuyucu, USB-C bağlantı noktası ve 3,5 mm kulaklık girişi yer alıyor. Akıllı telefonun üç renk seçeneği var – Space Silver, Sakura Pink ve Midnight Black. Irak’ta 239$ (200 €) olarak fiyatlandırıldı ve 12 Eylül’den itibaren ülkede ön siparişe açık olacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu