Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriSony

Sony Xperia XZ3 kamera karmaşası devam ediyor

Sony Xperia XZ3 kamera karmaşası devam ederken, telefon için satışa sunulan kılıflar bu defa tek bir arka kameraya işaret ediyor. Xperia XZ3 için farklı yapıda birçok kılıf satışı başladı. Telefonların tasarımlarında önemli bir referans kaynağı olan kılıfların arka kısmında tek kamera ve parmak izi tarayıcısının için boşluklar bırakıldığı görülüyor.

Sony Xperia XZ3 tek arka kamera
Sony Xperia XZ3 tek arka kamera

Kısa süre önce ortaya çıkan bazı gelişmelerde Xperia XZ3’t tıpkı Xperia XZ2 Premium’da olduğu gibi çift kamera (19MP + 12MP) kamera kullanılacağı iddia edildi.

Sony Xperia XZ3 tek arka kamera ile geliyor

Mobil dünyasının güvenilir sızıntı kaynaklarından @OnLekas yakın zamanda Xperia XZ3’e ait olduğu öne sürülen çok sayıda görüntü yayınladı. Bu görüntülerde de yine telefonda tek arka kamera olduğu görüldü. Hatta Xperia XZ2 ile kıyaslandığında bazı tasarım farklılıkları da göze çarpıyordu.

Alt bölümdeki görselden de fark edeceğiniz üzere Xperia XZ3’te alt ve üstteki çerçeveler biraz daha inceliyor. Bunun yanında ekranın köşeleri oval bir yapıda. Ayrıca ön cam, arka camın yaptığı gibi telefonun ön tarafını sarıyor ve bu da telefona kavisli bir ekran görünümü kazandırıyor.

Gelelim Xperia XZ3’te kullanılacak arka kameraya. Telefon bu noktada Huawei P20 Pro ve Nokia 808 PureView modellerin geride bırakarak bugüne kadarki en yüksek çözünürlüklü arka kameraya sahip olacak. Sony bir sonraki tepe modelinde yakın zamanda duyurduğu 48 megapiksel çözünürlüklü Sony IMX586 kamera sensörünü kullanacak.

Tek kamera mı çift kamera mı tartışmaları bu telefon için elbette başlayacaktır. Google, Pixel telefonlarda tek kamera ile harikalar yaratırken, Sony’nin nasıl bir kamera deneyimi ortaya koyacağını bizde merakla bekliyoruz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu